Nieuwe eigenaar Hoofdvaartkerk bekend, gemeenteleden reageren positief

15 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeenteleden van de Protestantse Gemeente te Hoofddorp hebben positief gereageerd op de naam van de beoogde nieuwe eigenaar van de Hoofdvaartkerk. De naam zelf is genoemd tijdens een besloten deel van een gemeenteavond in De Ark.

De naam werd bekend gemaakt door de voorzitter van het College van Kerkrentmeesters (verantwoordelijk voor onder meer beheer en onderhoud van de kerkelijke gebouwen), Peter Scherpenisse. Wie de beoogde nieuwe eigenaar is, wil hij nog niet vrijgeven. "Er is duidelijk afgesproken dat we de naam pas officieel bekendmaken nadat het bestemmingsplan voor het kerkterrein is gewijzigd. U zal de naam dus niet van mij horen."

Hij wil wel bevestigen dat de gemeenteleden die aanwezig waren, positief reageerden op het noemen van de naam. "We hebben hen zo goed mogelijk geïnformeerd over de plannen die de nieuwe eigenaar met het kerkgebouw heeft. Een deel was al bekend, zoals het plan voor een destilleerderij."

De mogelijke koper heeft inmiddels bij de gemeente een verzoek gedaan om het bestemmingsplan van de kerk te wijzigen. Het is één van de ruim twintig procedures die doorlopen moeten worden voordat het kerkgebouw anders gebruikt kan worden.

Eén andere betreft de goedkeuring van de monumentencommissie, gehuisvest in Amersfoort. De Hoofdvaartkerk is namelijk een rijksmonument.

De verwachting is dat de gehele procedure zo'n 20 tot 26 weken in beslag zal nemen. Dit hangt vooral af van de snelheid waarmee de monumentencommissie met haar oordeel zal komen.

De Hoofdvaartkerk verliest per januari 2012 haar functie als vierplek als gevolg van een fusie tussen drie wijkgemeenten. Het kerkbestuur besloot daartoe op basis van het teruglopend kerkbezoek. Daardoor dalen de inkomsten en zijn er tevens minder vrijwilligers.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie