Klaas Bakker bij Zondagmiddagpodium in Nieuw-Vennep

15 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Het Zondagmiddagpodium presenteert zondag 18 december vanaf 14 uur een winters optreden van pianist Klaas Bakker met Midwinterkerst. Het programma gaat over de gebruiken rond midwinterfeest en kerstfeest. Maar ook andere winterfeesten komen aan bod, zoals het van oorsprong Ierse Halloween, het Thomasluiden in Friesland en het Nieuwjaarsfeest.

Klaas Bakker combineert klassieke pianomuziek met videobeelden en geeft daarbij een mondelinge toelichting. Zo passeren een glasblazer in Lauscha die kerstversiering maakt (Carl Nielsen: Dromen over Stille Nacht), het inrichten van een kerststal in de abdij van Egmond (Edvard Grieg: Bij de wieg), een schaapherder met kudde op de Dwingelose hei (Edvard Grieg: Herdersjongen) en de kerstboom op de Dam in Amsterdam wordt geplaatst (Jean Sibelius: De fijnspar).

Op de dag van dit sfeervolle concert viert het Zondagmiddagpodium tevens een bijzondere mijlpaal: de 30.000e bezoeker na 13 jaar Zondagmiddagpodium. Hij of zij wordt feestelijk onthaald door de directeur van MeerWaarde, Annelies Kienhuis die voor de speciale bezoeker een cadeau meeneemt.

Het optreden duurt tot ongeveer 16 uur. Kaarten à 4,- inclusief een kopje koffie of thee, zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdagmorgen tussen 9.30 en 11.30 uur bij Meerwaarde, (023) 569 88 73. Op dit telefoonnummer is ook een rit heen en terug met de Meertaxi te bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie