Politiek wil leren over dorpshuizen

15 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Vrijwilligers moeten kunnen doen waar ze goed in zijn. De gemeente moet de faciliteiten bieden voor maatwerk en geen standaard opleggen aan de dorpshuizen. Zorg voor eenduidigheid, dat iedereen weet wat mag en kan, maar zorg ook voor ruimte om dat zelf in te vullen. Het beheer moet professioneel geregeld worden, maar gescheiden van de programmering. Zoek in de programmering ook een rol voor sociale media.

Dat zijn de meest opvallende adviezen die maandagavond zijn geformuleerd tijdens het politiek café over wijk- en dorpshuizen. Het café werd door zo’n vijftig betrokkenen bijgewoond: politici en vertegenwoordigers van de vele wijk- en dorpshuizen die Haarlemmermeer rijk is.

Belangrijkste doel van de bijeenkomst: informatie verzamelen in aanloop naar het debat dat de raad gaat voeren over de vele gebouwen die gebruikt worden voor het (laten) organiseren van allerlei activiteiten.

Tijdens de bijeenkomst bleek onder andere dat Haarlemmermeer op meerdere redenen een bijzondere gemeente is, waaronder de grote verscheidenheid aan dorpshuizen. Ze staan in ‘oudere wijken’, maar ook in nieuwbouwwijken met als gevolg een steeds wisselende functie. Sommige dorpshuizen leiden een bloeiend bestaan, bij andere is het woekeren met het aantal vrijwilligers en de financiële middelen. Maar volgens gespreksleider Peter de Geer (Debat.nl) is er nog een reden: Haarlemmermeer heeft tenminste een beleid. Volgend voorjaar gaat de gemeenteraad daarover met elkaar in discussie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie