Schatkaarten in Museum De Cruquius

15 december 2011 om 00:00 Nieuws

CRUQUIUS - In de kerstvakantie kunnen kinderen in Museum De Cruquius schatkaarten maken. Op woensdag 28 december en woensdag 4 januari worden er workshops gegeven, speciaal voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

De workshops sluiten aan bij de tentoonstelling 'Huet in Huis'. Platen en kaarten uit de atlas van Adriën Huet zijn vanaf 15 december te zien in de Waterschapszaal van het museum.

Behalve de prenten van Huet uit 1885 over stoombemaling van polders en boezems, zijn in Museum De Cruquius nog meer bijzondere kaarten uit de vaste collectie te zien. Nicolaus Cruquius, naar wie het stoomgemaal is vernoemd, was ook een cartograaf (kaartenmaker). Kinderen kunnen in de informatieve workshop in zijn voetsporen treden en leren spelenderwijs de kunst van het kaarten maken.

De deelnemers aan de workshop maken een eigen schatkaart van een fantasieland. Een aantal onderwerpen komt hierbij aan de orde: de kompasroos, de schaal en de legenda.

Aanmelden kan via een mail naar educator@museumdecruquius.nl met daarin naam, leeftijd, telefoonnummer en men op woensdag 28 december of op woensdag 4 januari komt.

De workshop start is van 14 tot 16 uur. Deelname kost 6,- (dit is inclusief entree).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie