Bewonersvertegenwoordiger CROS wordt keuze van raad

15 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeenteraad bepaalt volgend jaar wie in 2013 de opvolger wordt van de Zwanenburger Cees van Ojik als bewonersvertegenwoordiger in de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS). Een meerderheid van de raad heeft daarover vorige week een amendement van GroenLinks en HAP aangenomen.

Cruciaal was de rol die de grootste coalitiepartij VVD speelde bij de stemming. VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat kondigde ‘s middags aan het begin van de raadsvergadering nog aan dat zijn fractie tegen het amendement zou stemmen. De liberalen waren ‘s avonds omgedraaid als een blad aan een boom, want ze stemden toch voor. De fracties van coalitiegenoten D66, CDA en PvdA stemden wel tegen.

Volgens VVD’er De Baat gaf een deel van zijn fractie er de voorkeur aan om de benoeming of herbenoeming van de CROS-vertegenwoordiger toch via de raad te laten lopen. “Ik heb me er bij neergelegd, omdat de uitkomst hetzelfde kan zijn”, aldus het liberale raadslid. HAP-raadslid Ron Heimerikx is blij met de ommezwaai bij de VVD. Volgens hem moet de gemeenteraad als gekozen volksvertegenwoordiging bepalen wie er lid is van de CROS.

In het raadsvoorstel stond nog dat de beslissing over een nieuwe bewonersvertegenwoordiger zou worden overgelaten aan het college. Wethouder Arthur van Dijk van Luchthavenzaken zegde tijdens de bespreking van het voorstel overigens toe dat hij een voordracht voor een nieuwe vertegenwoordiger aan de raad zal voorleggen.

De raad stemde overigens met 31 tegen 8 stemmen voor herbenoeming van Van Ojik in 2012.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie