Twee gemeenten zetten vrijwilligers in het zonnetje

15 december 2011 om 00:00 Nieuws

Eén van die locaties was Challenge 2.0 in Hoofddorp, waar Roel Opbroek, samen met zijn vrouw Ria, de hoofdprijs van 1.000 euro en de Vrijwilligerspluim in ontvangst mocht nemen. De winnaar mag met haar meest actieve vrijwilligers een bezoek brengen aan het Beloofde Varkensland net buiten Amstelveen. Daar krijgen ze onder meer een workshop en mogen ze samen met de varkens in het stro liggen. En voor wie dat wil, die kan varkens knuffelen.

Beloning voor jarenlange inzet ‘achter de schermen’ HAARLEMMERMEER - De vrijwilligers van Museumstoomgemaal Halfweg en die van WNF afdeling Meer- en Bollenstreek zijn de grote ‘winnaars’ geworden van de jaarlijkse vrijwilligersmanifestatie. Op verschillende locaties, maar wel met hetzelfde doel - de vrijwilligers in het zonnetje zetten - werden de prijzen uitgedeeld.

“Een complete verrassing dat we genomineerd waren, maar een nog grotere verrassing dat we uiteindelijk winnaar zijn geworden”, aldus Roel Opbroek: “Het is goed dat vrijwilligers middels deze manifestatie in het zonnetje gezet worden. Ze worden daarmee toch beloond voor het vele werk dat zij voor anderen doen.”

Voor zes andere instellingen was er een cheque van 500 euro, omdat zij op een originele manier hun vrijwilligers extra aandacht geven. De zes zijn: Museum de Cruquius, dorpshuis de Meerkoet in Lisserbroek, Jeugdland Nieuw-Vennep, Voedselbank Haarlemmermeer, Ons Tweede Thuis en basisschool de Meerbrug. De vrijwilligers van deze organisaties ontvangen onder andere een persoonlijke mok (omdat zij hun werk deden zonder te MOKKEN).

Een tweede ‘winnaar’ werd de vrijwilligersgroep stoomgemaal Halfweg. Zij kreeg de Vrijwilligersprijs 2011 van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De prijs, bestaande uit een kunstwerk en een cheque van 250 euro werd op de Dag van de Vrijwilliger overhandigd door wethouder Frans Zantkuijl.

Bij Piet Beertema, conservator van het museum, kwam de stoom zowat uit z’n oren, zó trots was hij op de prijs. “Het is een prachtig stuk erkenning voor het vele werk dat de bijna vijftig vrijwilligers doen om het stoomgemaal in goede conditie te houden’’, glom hij direct nadat hij de prijs in ontvangst had genomen. “We werken vaak onder hoge druk, maar hebben het er graag voor over.’’ Voor Piet Beertema en de drie andere vrijwilligers was de toekenning van de prijs een volslagen verrassing.

“We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers’’, liet wethouder Zantkuijl tijdens de vrijwilligersavond weten die de gemeente voor de veertiende keer hield. “Vrijwilligers zien hun inzet als iets heel gewoons en zetten hun werk daarom niet vaak in de schijnwerpers. En ook hebben vrijwilligers niet zo gauw de behoefte om in de belangstelling te staan. Het gemeentebestuur begrijpt dat en biedt daarom deze avond van harte aan.’’

Behalve de uiteindelijke winnaar waren eveneens genomineerd: Truus Warmerdam, vrijwilligster bij de r.k. parochie van Haarlemmerliede en bij de plaatselijke dorpsvereniging; de vrijwilligers van Stichting Dorpsfeest Spaarndam en Ans Revier van Dorpsvereniging Haarlemmerliede. Heel bijzonder noemde Zantkuijl de ontvangen nominatie om alle pleeggezinnen in de gemeente de Vrijwilligersprijs te schenken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie