Gedichtenwedstrijd De Ark ‘voor bewoonbare wereld’

15 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het Meer-Minder-Fonds en Oecumenische kerk De Ark in Hoofddorp organiseren een gedichtenwedstrijd met als motto: Dichten voor een bewoonbare aarde. Aanleiding is het 25-jarig bestaan van De Ark, dat op 15 januari gevierd wordt.

Het Meer-Minder-Fonds is een activiteit van De Ark, waarin het gaat om bewuster omgaan met geld en mogelijkheden. Daar hoort ook bij nadenken over duurzaamheid. Van het geld dat de leden zo besparen, wordt elk jaar een ander project gefinancierd. Afgelopen jaar waren dat materialenboxen voor basisscholen op het platteland van Cambodja. Pabo-studenten die daar stage lopen, krijgen een box mee met lesmateriaal, bijvoorbeeld rond het alfabet, maar ook voor wiskunde: een goede liniaal en geodriehoek. Daarom organiseren het Meer-Minder-Fonds en De Ark de wedstrijd ‘Dichten voor een bewoonbare aarde’ voor iedereen van binnen en buiten de kerk.

Het winnend gedicht (volwassenen) is een half jaar in De Ark te zien als muurgedicht. Voor jongeren is de hoofdprijs het gedicht op twee kussenslopen. De beste 12 gedichten worden op een jaarkalender gedrukt die eind januari te koop is. De opbrengst is bestemd voor het Meer-Minder-Fonds. Inzenden tot 31 december 2011 via www.deark.nu of via de post Muiderbos 36, 2134 SR Hoofddorp o.v.v. gedichtenwedstrijd. Alleen gedichten die binnen het motto passen komen in aanmerking voor een prijs. Vermeld bij naam en adres ook de leeftijd. De prijsuitreiking is op zondag 15 januari.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie