Oud-raadslid Henk Bosch blijft zich betrokken voelen

15 december 2011 om 00:00 Nieuws

Nee, hij ambieert geen terugkeer in de gemeenteraad van Haarlemmermeer. Ook al kijkt hij er nog met zoveel plezier op terug, op die politieke carrière die leidde tot meerdere raadszetels. Namens Nieuw Groen ‘90 voerde hij vaak het woord. Soms serieus, soms vol humor, maar altijd met respect voor de politieke opponent.

‘Waar is akoestisch rapport voor verbreding Fokkerweg’ OUDE MEER - Jarenlang was hij bij de Haarlemmermeerse politiek betrokken als raadslid van Nieuw Groen ‘90. En ook al doet hij het nu rustiger aan, hij blijft zich betrokken voelen bij ontwikkelingen in de omgeving. Zoals het verbreden van de Fokkerweg in de achtertuin.

Zijn betrokkenheid met wat er zich allemaal afspeelt in Haarlemmermeer was en is nog steeds groot. Dat bleek enkele weken geleden na het verschijnen van een nieuwe Nieuwsbrief van het Projectbureau N201+ Daarin worden, onder andere, omwonenden van de Fokkerweg op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Dus ook de familie Bosch die vanuit de achtertuin de verbreding van de weg op de voet kan volgen.

Uit de nieuwsbrief weet de dijkbewoner dat de Fokkerweg ook nog eens aangesloten wordt op de A9. “Dat moet dus leiden tot meer verkeer en dus meer geluid”, aldus Henk Bosch die daarbij meteen dacht aan vergelijkbare situaties in zijn periode als raadslid.

“Volgens mij is het zo dat zo’n verbreding niet zomaar kan. Daar hoort volgens mij een akoestisch onderzoek bij waar de oude en de nieuwe situatie met elkaar vergeleken worden. Op basis van zo’n rapport komen er dan maatregelen om de hinder voor omwonenden binnen de wettelijke grenzen te houden. Ik dit geval zou dat betekenen het plaatsen van geluidschermen.”

Maar al wat Henk Bosch zag in de verschillende nieuwsbrieven: geen akoestisch rapport en geen verhaal over geluidschermen. Reden voor het oud-raadslid en oud-hoofdingeland van het Waterschap om aan het Projectbureau te vragen wanneer de schermen geplaatst zouden worden.

Het antwoord was kort maar krachtig: er komen geen schermen. Daarvoor in de plaats kiest de opdrachtgever, de provincie Noord-Holland, voor ander asfalt. ‘Geluidsreducerend asfalt’ aldus woordvoerster Madeleine Maat. “Een prima antwoord”, aldus Henk Bosch, “maar ik weet nu nog steeds niet of er een akoestisch onderzoek is geweest en waarom voor deze oplossing is gekozen. Die vraag blijft je wel bezig houden.”

(nawoord redactie: De vraag is voorgelegd aan het Projectbureau. Een woordvoerster laat weten dat in de periode 2008-2009 een dergelijk onderzoek is uitgevoerd en gepubliceerd in het kader van de art. 19-procedure. Dit onderzoek heeft geleid tot de keus voor geluidsarm asfalt.)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie