Nieuwe hekken geven brug Dennenlaan 'smoel'

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - De armoedig uitziende rood-witte planken aan weerszijden van de brug aan de kop van de Dennenlaan zijn vervangen door een hagelnieuw en fonkelwit stalen hek. Met dank aan het wijkbudget én met dank aan de Zwanenburgse Rineke Vastenhout die de aanvraag voor de vervanging indiende.

Het nieuwe hek is vrijdag 16 december officieel in functie getreden. Daartoe aangemoedigd door wethouder Steffe Bak, Rineke Vastenhout en Klazien Tosseram die vorig jaar een aanvraag voor de vervanging indiende maar toen te horen kreeg dat de pot leeg was. Het drietal verrichte de officiële handeling door het laatste stuk van het oude hek te verwijderen.

De lange hekken waren Rineke Vastenhout al vele jaren een doorn in het oog. Geen reclame was de al 44 jaar in het dorp woonachtige Zwanenburgse van mening. Lachend: "Ik heb al mijn charmes in de strijd gegooid en met succes. Is het geen prachtig gezicht dat nieuwe hek?"

Wethouder Bak gaf haar direct antwoord. "Het oude hek was niet meer om aan te zien. Heel veel dingen weten we niet in het gemeentehuis en daarom ben ik zo blij met inwoners als mevrouw Vastenhout die ons scherp houden.'' Voor Zwanenburg had de wethouder op de druilerige vrijdagmiddag een zonnige mededeling.

"Ik ben van mening dat Zwanenburg meer aandacht moet krijgen. Mijn ambitie is om van het dorp een móói dorp te maken. Volgend jaar gaat de participatie over de Dennenlaan van start waarbij we gaan praten met alle betrokkenen. Mogelijk gaat dit leiden tot een compleet nieuwe inrichting. De bestrating, het Hart van Zwanenburg, ik wil er echt iets moois van maken.'' Toeval of niet, op dat moment hield het op met regenen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie