Stichting doneert 2.500 euro aan Adamas voor ondersteuning kankerpatiënten

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Stichting Lopen Tegen Kanker heeft een donatie van 2.500 euro overhandigd aan het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep. Het Adamas Inloophuis biedt mensen met kanker en hun naasten ondersteuning zoals psycho-oncologische begeleiding en lotgenotencontact.

De patiënt zelf, de partner, kinderen en broertjes of zusjes van zieke kinderen, familie leden, hulpverleners en overige mensen die met kanker te maken hebben kunnen bij Adamas terecht. Lily Nieuwenhuizen, oprichtster van Adamas: "Het ziekte- en behandelingsproces van kanker is zo ingrijpend dat mensen soms verstrikt raken in hun gevoelens. Adamas biedt een luisterend oor, maar ook psychosociale begeleiding. Dit wordt in het medisch proces vaak vergeten."

Het inloophuis krijgt meer dan 7.000 mensen per jaar over de vloer. "Er is duidelijk behoefte aan wat wij bieden", aldus Lily Nieuwenhuizen die laat weten dat de donatie ingezet wordt voor diverse activiteiten.

Stichting Lopen Tegen Kanker wil graag mensen in beweging krijgen en ervan bewust maken dat er iets tegen kanker gedaan kan worden. Met het inzamelen van geld door actieve evenementen, ondersteunt de Stichting diverse doelen rond kanker in de regio.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie