Biljarten: Jan Nieuwenhuyse in januari 2012 kanshebber voor titel in de 1e klasse libre

15 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De Krim/Eigenhuis Keukens-1, aantredend met de geblesseerde Cees Ruitenberg, wist met 4-3 te winnen bij Concordia-2. Hier viel het spel van Jan Nieuwenhuyse op doordat hij in de partij met een serie van 61 crb en een gemiddelde van 11.54 zijn tegenstander geen schijn van kans gaf. De tweede wedstrijd in deze week tegen Sport-1 uit Oegstgeest werd met 5-2 verloren. Ook hier haalde Jan Nieuwenhuyse de punten binnen met een gemiddelde van 6.82.

De Krim/Eigenhuis Keukens-4 vergroot voorsprong

In de wedstrijd tegen Club 70 uit Haarlem heeft het team van De Krim/Eigenhuis Keukens-4 zijn voorsprong vergroot door de directe concurrent met een 6-3 nederlaag huiswaarts te sturen. Bert van Kesteren en Jos Huiskens wonnen hun partij met gering verschil, maar brachten De Krim wel op een 4-0 voorsprong. Hierna vergrootte Gerard Leegwater de voorsprong tot 6-0.

Nadat zijn tegenstander met nog 1 carambole te gaan had gemist legde hij aan voor zijn laatste carambole. Deze wilde hij hard in de rondte spelen, maar door de spanning raakte hij de bal niet goed. Ondanks dit liep de bal vervolgens via 3 banden op de andere bal, waardoor hij de punten binnenhaalde. Bouk Banen voelde vervolgens zoveel druk op zijn schouders, dat hij totaal niet in zijn spel kon komen. Hij verloor dan ook met ruim verschil en hielp de tegenstander ook nog aan het extra punt. Ondanks dit staat De Krim-4 nu vier punten voor op het tweede geplaatste team van Club 70.

De Krim/Eigenhuis Keukens-2 en 3 verloren respectievelijk met 5-2 en 7-2.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie