Kerstmarkt Zwanenburg een schot in de roos

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Een schot in de roos. Zo bestempelde een bezoeker de Zwanenburgse kerstmarkt die onder het dak van tuincentrum GroenRijk is gehouden.

De markt had een feestje te vieren: het eerste lustrum van de kerstmarkt nieuwe stijl was een feit. En daarom was de happening nóg grootser, nóg feestelijker opgezet en kwamen kennelijk de bezoekers in nóg grotere getale naar de markt waar zo'n 25, meest plaatselijke, winkeliers en ondernemers zich presenteerden.

Feestelijke kleding, sieraden, wijnen, proeverijen en cadeautjes, het was er allemaal. Zelfs de brandweer was aanwezig om speciaal voor de kinderen wat blusdemonstraties te geven. Op het grote buitenterrein waar druk werd geoefend in het poffen van marshmallows, bleven de vele banken leeg. De bedoeling was er rond de dampende ketels met gloeiwijn en chocolademelk een gezellig kerstplein van te maken, maar door de harde wind en dreigende regen gaven de bezoekers de voorkeur lekker droog en warm te lopen door het in kerstsfeer gebrachte tuincentrum.

Precies zoals ook Dirk en Rina Vaandering dat doen. "Gezellig even neuzen vanavond. Normaal komen we hier ook, maar de leuk opgezette kerstmarkt heeft toch wel iets bijzonders'', laat het Zwanenburgse echtpaar weten. Ze zijn in gezelschap van kleinzoon Luca die andere dingen aan zijn hoofd heeft. "Oma gaan we nu eerst naar de oliebollen? Daar heb ik vréselijk veel trek in'', zegt hij vastberaden. Als oma geeft je daar gehoor aan en even later komt Luca stralend voorbij met in zijn hand een ferme zak met daarin het oud-hollands lekkers.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie