'Uitspraken wethouder Bezuijen over omlegging N201 getuigen van onbekwaamheid'

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Uitspraken van wethouder Bezuijen in de gemeenteraad over de omlegging van de N201 zijn 'pertinent onterecht, onverstandig en getuigen van onbekwaamheid'. Die harde kwalificatie schrijft oprichter Jan Poot van gebiedsontwikkelaar Chipshol deze week in een brief aan de gemeenteraad en het college van B en W.

Het botert al enige tijd niet tussen de gemeente en Chipshol. De ontwikkelaar van vader en zoon Poot verwijt de gemeente niet mee te werken aan de ontwikkeling van het Groenenbergterrein en het Pruissen-II-terrein, die eigendom zijn van Chipshol. Poot stelt dat de gemeente in 2007 juist heeft toegezegd mee te werken nadat ze excuus had aangeboden voor het tegenwerken van een bouwplan voor het Groenenbergterrein.

De gebiedsontwikkelaar is echter niet erg te spreken over de inspanningen van de gemeente tot nu toe. Dat bleek al uit een betoog van zoon Peter Poot kort geleden bij de inspraak voor het bestemmingsplan voor Schiphol. Die verweet de gemeente niet vierkant tegen de reservering voor een parallelle Kaagbaan te gaan liggen, wat de provincie Noord-Holland wel heeft gedaan.

De problemen hebben ook alles te maken met de omlegging van de N201, waarvoor grondgebied van Chipshol nodig is. De provincie Noord-Holland heeft kort geleden een rechtszaak over deze gronden verloren. Dat kan de operatie fors vertragen.

Wethouder Michel Bezuijen heeft in de gemeenteraad gezegd zich over die opstelling te verbazen, omdat Chipshol juist voorstander was van de zogenoemde Boerenlandvariant. Deze uitspraak heeft kwaad bloed gezet bij Poot. Vader Jan Poot schrijft in de gewraakte brief dat Bezuijen helemaal niet op de hoogte was van het onderwerp en dat er daarom 'terecht mag worden gevreesd voor de kwaliteit van zijn besturen'.

Poot senior gaat in zijn brief nog een stap verder. Hij vermoedt een opzetje tussen Bezuijen en gedeputeerde Elisabeth Post van Noord-Holland. Ze zouden samen hebben afgesproken de bestemming van het Pruissen-II-terrein agrarisch te houden, zodat de waarde van de grond bij onteigening laag blijft. Een zware beschuldiging van de oprichter van Chipshol.

De woordvoerder van Michel Bezuijen heeft laten weten dat de wethouder niet via de pers communiceert met de heer Poot. Hij blijft liever gewoon zelf rechtstreeks met betrokkenen in gesprek. "Er zit al meer dan genoeg ruis op de lijn, zoals deze nieuwe brief ook weer laat zien." Volgens de zegsman neemt dat niet weg dat de brief de wethouder buitengewoon heeft ontstemd, niet in de laatste plaats vanwege de onjuiste aantijgingen en verdachtmakingen die erin staan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie