Basketbal: BV Hoofddorp organiseert 40e editie Scholenbasketbaltoernooi

18 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Basketbalvereniging Hoofddorp organiseert deze kerstvakantie voor de veertigste keer achter elkaar het jaarlijkse Scholenbasketbaltoernooi. Sinds het toernooi in 1971 voor het eerst gehouden werd, is men nu non-stop in 2011 beland. De organisatoren van toen, Coen Lammerts sr. en Inge Melchior, kunnen met trots kijken hoe 'hun' toernooi in de jaren die volgden nog steeds overeind bleef.

Sybren Bosch: "In de jaren '80 en '90 beleefde het toernooi qua deelnemers een hoogtepunt, toen ook de lagere klassen van de middelbare scholen mee konden doen. Vijf dagen scholenbasketbal waren toen eerder regel dan uitzondering. Later is hier mee gestopt. De laatste paar jaren is helaas een terugloop in het aantal deelnemende teams te zien: de jeugd op de scholen krijgt een steeds breder aanbod aan buitenschoolse activiteiten aangeboden.

Aan dit toernooi nemen desalniettemin vijftig teams deel, die tussen Kerst en Oud & Nieuw tegen elkaar zullen strijden. Spelplezier zal op de eerste plaats staan. Bij de toch meer fanatieke jongens- en mixteams van groep 8 zullen ook finales gehouden worden, en wordt er gestreden om een mooie beker voor de eerste plaats.

Er zijn scholen die al jarenlang een grote bijdrage leveren aan het scholentoernooi in de vorm van bijzonder veel teams. Deze scholen zijn zowel onmisbaar voor het toernooi, maar andersom is het toernooi ook een terugkerend evenement voor de scholen geworden. De Octopus en de Twickel zijn ook dit jaar weer rijkelijk vertegenwoordigd met beide niet minder dan zeven teams.

Het toernooi wordt gehouden op woensdag 28 en donderdag 29 december in de sporthal van SportPlaza Het Spectrum te Hoofddorp. De organisatie berust ook dit jaar weer in de handen van Angelique van Keulen en Sybren Bosch. Op woensdag spelen de groepen 6 en 7, op donderdag de groepen 8."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie