Muziekvereniging Excelsior tweede kerstdag naar Joannes de Doperkerk

18 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het Harmonie orkest van Muziekvereniging Excelsior heeft met succes deelgenomen aan een Concertwedstrijd in Etten-Leur. Het 60 leden tellend orkest eindigde daar op een eerste plaats. Tweede kerstdag verleent het orkest vanaf 10 uur haar muzikale medewerking tijdens de ochtenddienst in de Joannes de Doper kerk aan de Kruisweg.

Het Harmonie orkest opende haar optreden in Etten Leur met Majestic Prelude van Jacob de Haan. Dit stuk is een majestueuze bewerking van een psalmmelodie die telkens als thema terugkwam in het stuk. Omlijst met dansrijke en stuwende passages is het een gevarieerd openingswerk voor een concert.

Het verplichte werk voor het concert was de Alvamar Overture' van James Barnes, een Amerikaans componist die dit werk speciaal voor harmonie orkest heeft geschreven. Het is een uitdagend stuk met prachtige melodische thema's, dat voor elke instrumentgroep voldoende uitdaging biedt.

Het vrije werk dat het orkest vervolgens liet horen was Lord Tullamore' van Carl Wittrock, een op Ierse volksdansen gebaseerd stuk. De jury beloonde het optreden met een score van 81,4 punten en een eerste prijs.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie