Zaalhandbal: Zwaar bevochten winst voor DSOV tegen staartploeg NEA-2 in de Spaarnehal te Haarlem

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Voor de dames van DSOV was het zondagmiddag 18 december de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Tot nu toe verzamelden de vrouwen uit Vijfhuizen 14 wedstrijdpunten uit 8 wedstrijden en staan er dus goed voor in de 2e klasse.

Rinus van 't Schip: "De tegenstander was het reserveteam van NEA uit Ouderkerk aan de Amstel. Dit team had tot nu toe nog geen wedstrijdpunten behaald. Het thuis - in de Spaarnehal te Haarlem - spelende DSOV zou dus een eenvoudig overwinning moeten halen. Dat bleek echter niet het geval.

DSOV opende wel de score en was in het begin van de wedstrijd de betere ploeg. Langzamerhand kwamen de bezoeksters wat beter in de wedstrijd en wisten met twee breaks op rij de dames van DSOV te verrassen. Kort hierna scoorde NEA opnieuw twee doelpunten en nam halverwege de eerste helft zelfs een voorsprong van 3-5. De thuisclub schroefde hierna het tempo op en kon slechts door overtredingen van scoren worden afgehouden. De toegekende strafworpen werden keurig benut en DSOV kwam weer aan de leiding. Door mooie acties van Hanneke Gorter en Daisy van Wijngaarden werd de eerste speelhelft met een 10-6 voorsprong afgesloten.

Na de pauze verkleinden de dames uit Ouderkerk hun achterstand. De spanning nam toe en er werden over en weer veel fouten gemaakt. Gelukkig behoedde Noelle van Wijngaarden haar ploeg voor een achterstand door het stoppen van twee strafworpen. Toch gaven de reserves van NEA zich nog niet gewonnen en hun nummer zes was een voortdurende plaag voor de verdediging van de thuisploeg. Deze speelster werd aan banden gelegd door persoonlijke dekking van Eline Doevedans.

Nadat de bezoeksters gelijk hadden gemaakt (16-16) wist DSOV in de slotfase toch weer een voorsprong te nemen. Vlak voor het eindsignaal volgde een scrimmage om de bal aan de zijkant van de doelgebied van de tegenpartij. De keepster van NEA veroverde de bal een probeerde met 'een lange bal' één van de aanvalsters van haar ploeg te bereiken. Claudia van Bakel onderschepte deze pass en schoot de bal vanaf de middenlijn in het nagenoeg verlaten doel. Eindstand: 18-16. Door deze overwinning blijft DSOV aan de kop van de 2e klasse.

Doelpunten: Hanneke Gorter 8, Diasy van Wijngaarden 6, Claudia van Bakel 3 en Aimee Kuiper 1.

Op zondag 8 januari speelt DSOV opnieuw een thuiswedstrijd in de Spaarnehal. De dames spelen dan tegen RKDES uit Kudelstaart."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie