Wedstrijdzwemmen: Vorm van ZPCH-zwemmers stijgende tijdens de Speedo voorronde deel 2 in Aalsmeer

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Zondag was de dag van de Speedo voorronde deel 2. Voor ZPCH werd deze traditie getrouw gezwommen in het zwembad De Waterlelie te Aalsmeer. Deze wedstrijden worden voor een deel van de jongste zwemmers gebruikt als opleidingstraject. Voor een aantal zwemmers is serieus presteren nodig om zich te plaatsen voor de Speedo Kringfinale. Anderen kijken zelfs naar de wedstrijden op landelijk niveau. Het belangrijkste is dat de jonge sporters het plezier behouden en toch grenzen verleggen.

Sjaak Kagchelland: "Die grenzen worden bijvoorbeeld verlegd door te debuteren op een slag of afstand. Quinten Lim zwom zijn eerste 25m vrijeslag, Lucas Muntinga en Remco de Heij hun eerste 100m schoolslag. Allemaal foutloos. Bij de ouderen zwom Pascal de Heij een foutloze 200m rugslag. Bas Eelzak debuteerde ook op deze afstand. Hij maakte helaas een fout, een leermoment voor de volgende keer.

Het mooiste debuut was voor Kaylee de Jong. Zij durfde de 200m vlinderslag voor het eerst aan. Foutloos finishen was de belangrijkste opdracht, dat lukte, en hoe! Kaylee gaf iedereen het nakijken, werd eerste en zwom direct een clubrecord. Opdracht meer dan volbracht. Haar 200m rugslag was ook een clubrecord en een groot persoonlijk record, maar de coach was hier niet tevreden over. De techniek liet namelijk ver te wensen over, het NJK-limiet lag in het verschiet.

Technisch beter zwom Maike van der Velde de 200m rugslag, maar ondanks haar persoonlijke record van 13,5 seconden, was het niet snel genoeg. Al bleef ze daarmee deze keer wel Marijn Kagchelland 13 seconden voor op de 200m vrije slag. Alysha de Jong deed het echt beter, het "PR van de Week'' was een prooi voor haar met ruim 14,5 seconden.

De negentien ZPCH-ers deden het stuk voor stuk allemaal erg goed tijdens de in totaal 36 starts van deze wedstrijd. Het is niet mogelijk om iedere prestatie te noemen. Slechts in één geval was het debuut niet foutloos en werd er tijdens één start een onnodige technische fout genoteerd. Alle andere 34 starts waren goed voor een foutloos debuut, een ereplaats, een persoonlijk record of zelfs een clubrecord.

Tevreden over de 30 PR's, 5 clubrecords en 22 ereplaatsen (10x 1e, 7x 2e en 5x 3e) kan de technische staf alleen maar constateren dat de vorm stijgende is. Met de inzet van alle trainers en begeleiders die allemaal hun steentje bijdragen, staat de ploeg er weer goed voor. De verwachting is dat er volgende week tijdens de Driekamp in Aalsmeer mooie dingen kunnen gebeuren. De jongste zwemmers hebben al een voorschot genomen!" 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie