Alle horecavoorzieningen in Cultuurgebouw in één hand

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De exploitatie van alle horecavoorzieningen in het Cultuurgebouw in Hoofddorp komt bij één ondernemer te liggen. Dat heeft wethouder Arthur van Dijk van Economische Zaken dinsdag bekendgemaakt tijdens de wekelijkse ontmoeting met de pers.

Nu is de horeca bij de vier onderdelen van het Cultuurgebouw nog versnipperd. Volgens wethouder Van Dijk is het verstandig om de exploitatie in één hand te houden. De voorzieningen worden ook ruimer toegankelijk voor buitenstaanders.

Van Dijk: “Zo kan het theaterrestaurant voor een breder publiek worden gebruikt. Het is toch jammer als zo’n prachtig restaurant slechts beperkt open is. Het restaurant kan straks functioneren als elk ander horecabedrijf. En het café van poppodium Duycker staat open voor iedereen die er gezellig een biertje wil drinken.”

De wethouder had meer goed nieuws te melden over het Cultuurgebouw. De afronding van het project laat zien dat de uiteindelijke kosten het beschikbare budget niet hebben overschreden. Er was een bedrag van 51,4 miljoen euro beschikbaar en daarvoor is het Cultuurgebouw daadwerkelijk gebouwd.

Volgens Van Dijk is 1,2 miljoen euro uitgetrokken voor een vervroegd groot onderhoud, een sprinklerinstallatie in de passage en extra geluidvoorzieningen op het dak. “Het is redelijk uniek dat we binnen het budget zijn gebleven. De projectleiding verdient hiervoor dan ook alle complimenten.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie