Zaalhandbal: Wederom geen winst voor Lotus-dames in uitwedstrijd bij Leidscherijn

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Vol goed moed werd afgereisd naar Vleuten voor de wedstrijd tegen Leidscherijn. Deze ploeg staat immers maar één plaats boven Lotus in de competitie.

Gert Leen: "Sanne van Leen opende na 2 minuten met een mooi afstandsschot de score. Ook wist zij in de eerste helft twee penalty's te benutten. Veronica Bakker kon op de cirkel goed worden aangespeeld en kon daardoor drie keer scoren. Een break van Tessa van Wooning en twee hoekballen van Sophie van de Drift en Joyce van de Voort zorgden voor een ruststand van 12-8.

In de tweede helft kwam Lotus, net als de laatste weken, goed op gang. Er werd hard voor elkaar gewerkt, vooral in de verdediging. Joyce van de Voort en Sanne van Leen wisselden elkaar mooi af met ieder vier doelpunten. Veronica Bakker scoorde nog wel een keer vanaf de cirkel, maar zorgde verder goed voor de gaten, waardoor de opbouwers probeerden te scoren.

Sophie van de Drift scoorde nog met een break en een afstandsschot van Maaike Wesseling maakte dat de eindstand 25-20 werd in het voordeel van Leidscherijn."