Twirlen: KNA's Harry Potter met Brechtje Bootsma Nederlands kampioen

20 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Zaterdag 17 december vond in de Veluwehal te Barneveld het Nederlands kampioenschap 2011 voor majoretteteams - sectie A - plaats, dat werd georganiseerd door de NBTA/KNFM/CBSD met medewerking van Esmeralda Barneveld.

Yolanda Heemskerk: "Twirl- en majorettevereniging KNA Noordwijk werd vertegenwoordigd door twee teams. Het Muppet team - uitkomend in jeugd 2 - en bestaande uit 7 meiden in de leeftijd van 7 tot 13 jaar, te weten: Jytte de Graaf, Channah de Haas, Isabel Hartevelt, Hilde Heemskerk, Dominique Kramer, Tara van de Raad en Daphne Verkade.

De laatste week moest er nog heel hard getraind worden op de wijzigingen binnen de uitvoering, daar Isabel van Bohemen haar pols gebroken had en niet mee kon doen. De show moest aangepast, maar de jonge meiden deden het geweldig. Voor zes van de zeven meiden was dit hun eerste optreden op een nationaal kampioenschap. Deze ervaring werd een bijzondere, ze stonden op de derde plaats op het podium met 68,8 punten.

Brechtje Bootsma

Het Harry Potter team komt uit in TOP, het hoogste niveau van jeugd 3 (leeftijd 13-16 jaar). Zij hadden zich vorig jaar ook al geplaatst op dit niveau, maar konden door de enorme sneeuwval toen niet afreizen en deelnemen aan het NK. Dit jaar wilden ze heel graag revanche nemen. De meiden, Brechtje Bootsma uit Hoofddorp, Nienke Dedding, Kelly van Duin, Jolanda Duindam, Nicolette van Elen, Anouschka Franzen, Hilde Heemskerk en Demi van de Meer en reserves Daphne Verkade/Merel Dedding hadden erg hard getraind om heel goed voor de dag te komen met hun show.

Dit werd beloond - zelfs met de daghoogste punten van alle deelnemende groepen - met 77,8 punten. Zij konden de prachtige beker in ontvangst nemen. Dit was het afsluitende optreden voor de Harry Potter groep, voor volgend jaar gaan de meiden over naar een nieuwe show binnen de twirl. De trainsters Joyce Nederstigt en Natascha van de Berg kunnen terugzien op een mooi NK, zij moeten nu hard aan het werk om de choreografie van twee nieuwe shows te gaan bedenken."

Fotowerk is van Ingrid Franzen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie