Badhoevedorpers met Magic Circus Show 25 december op tv

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - Gepaste trots. Dat gevoel overheerst bij Ike Struben uit Badhoevedorp. 'Haar' Jeugdcircus Acrobatico is eerste kerstdag vanaf 17.30 uur te zien op Nederland 3. De opnamen zijn gemaakt in Genève, Zwitserland tijdens de Magic Circus Show 2011.

Tijdens de uitzending van anderhalf uur treden maar liefst 70 zeer getalenteerde artiesten tussen de 14 en 5 jaar op uit Rusland, Frankrijk, België, Portugal, Zwitserland en Oekraïne. Maar er is ook een groep uit Nederland: illusionist Niek Takens uit Den Haag (met assistente Ilayda) en zeven artiesten van Jeugdcircus Acrobatico uit Badhoevedorp.

Zo is Ailleen Boland te zien met een prachtige Draad act met haar asistent. Timur en Hannah van Houten, Lieke de Zwart, Janine Pol, Emma van Zanten, Jonne Schreuder en Rosalie Moerkerk tonen een spannend nummer met een op grote ballen balancerende Draak.

De reis naar Genève begon eigenlijk al op zaterdagavond 2 april. Jeugdcircus Acrobatico treedt dan op in Theater De Meerse in Hoofddorp, met de Jubileumshow Oscarion. Het wordt in meerdere opzichten een bijzondere avond. Acrobatico bestaat niet alleen 25 jaar, het wordt een prachtige voorstelling met 35 getalenteerde artiesten tussen de 6 en de 24 jaar. Met als hoogtepunt een oorkonde voor de vrijwilligers die het Jeugdcircus draaiende houden. De oorkonde krijgen ze van wethouder Steffe Bak. Vervolgens is er ook nog een lintje voor de voorzitter.

En beter nog: in de zaal zitten die avond , behalve theater-icoon Henk van der Meijden, óók nog Beschermvrouwe Pammy Boltini, Kitty Haagen, directeur van Circus Fantasia, en Angelique de Vries van de Tros. Het zijn deze dames die na afloop contact zoeken met Acrobatico om te vragen of de artiesten van de koorddans-act en van de Dansende Draak mee willen doen met Magic Circus 2011.

Vanaf dat moment wordt er nog harder getraind en wordt er gewerkt aan de kleding. Op 19 november worden alle benodigde attributen opgehaald, twee dagen later stappen de artiesten met hun coaches in het vliegtuig. Op naar Genève.

Het verblijf in het hotel is prima verzorgd, er wordt een bezoek gebracht aan de studio's van de Zwitserse Televisie, er wordt geoefende en er wordt officieel opgetreden. Op vrijdag 25 november twee keer en de dag daarna nog eens. De tent zit bomvol. Na het laatste optreden volgt een grootse discoparty.

"Nu wachten op de uitzending", laat een trotse Ike Struben weten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie