Dorpsraad: ‘Wethouder schendt belofte’, wethouder elf ontkent

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - “Een nietszeggend en beschamend antwoord waar wij niets mee kunnen en waarmee wethouder Bezuijen zijn belofte schendt.” Dat was de reactie van voorzitter Peter Vreeswijk, tijdens de openbare bestuursvergadering van woensdag 14 december.

De bestuursleden van Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg zijn met stomheid geslagen wanneer voorzitter Peter Vreeswijk de brief behandelt die de gemeente heeft gestuurd als antwoord op de vraag van de dorpsraad hoe het nu precies zit met het voorkomen van de gevreesde parkeeroverlast na de ingebruikname van de nieuwe fiets/voetbrug naar het Sugar Cityterrein.

De dorpsraad is bang dat bezoekers van Sugar City en treinreizigers die gebruikmaken van het nieuwe station Zwanenburg gaan gebruiken om gratis hun auto te kunnen stallen. In de brief laat verkeerswethouder Michel Bezuijen weten dat Haarlemmermeer en Haarlemmerliede eerst de opening van de brug afwachten en pas daarna mogelijk met maatregelen te komen als er daadwerkelijk sprake zou zijn van parkeeroverlast.

“Dit is precies omgekeerd aan wat er afgesproken is”, briesten de bestuursleden. “De wethouder heeft ons eerder verzekerd dat hij samen met de buurgemeente nog vóór de opening van de brug zou komen met maatregelen om parkeeroverlast te voorkomen. Wat een beschamend antwoord is dit.”

De dorpsraad laat het er niet bij zitten. De fracties van alle partijen in de gemeenteraad krijgen binnenkort een kopie van de brief met daarbij het nadrukkelijk verzoek de kwestie in de raad te willen aankaarten.

Wethouder Michel Bezuijen laat via zijn voorlichter weten dat hij zich niet kan voorstellen dat hij heeft toegezegd vóór de ingebruikname van de brug maatregelen te nemen. De gebiedsmanager voegt daar aan toe dat de brug in combinatie met maatregelen tegen parkeeroverlast de afgelopen zes maanden niet één keer aan de orde is geweest in het overleg met de dorpsraad.

De wethouder: “En los daarvan: wat voor maatregelen kan ik nu vooraf nemen? We weten op dit moment niet eens of er zich een probleem gaat voor doen. Hetzelfde geldt voor de omvang en de aard van het probleem, dat is allemaal koffiedik kijken. Ook moeten we, als we maatregelen nemen, deze eerst bespreken met de mensen in Zwanenburg." De wethouder verbaast zich over de toonhoogte van de voorzitter van de dorpsraad. “Het woord ‘beschamend’ kan ik niet plaatsen. Maar goed, laat de gebruiker van dat woord dat maar uitleggen."

De bouw van de nieuwe oeververbinding is deze week begonnen. Uiterlijk begin juni 2012 moet de brug worden opengesteld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie