<

20 december 2011 om 00:00 Nieuws

Bert van de Ham

Meneer geeft aan dat het lijkt alsof alleen tegen hem wordt geprocedeerd. In het project oneigenlijk gebruik gemeentegrond worden regelmatig dagvaardingsprocedures gevoerd. In 2009/2012 zijn er 12 procedures geweest, in 2011 zijn dat er 11 welke doorloop zullen kennen in 2012. Het project omvat nog 160 dossiers waarin mogelijk een dagvaarding zal volgen. Dat alleen tegen de heer De Haas wordt geprocedeerd is een onjuiste voorstelling van zaken.

Tevens wordt aangegeven dat een sfeer van 'onder druk zetten' ontstaat doordat naar meneer over mogelijk verhaal van kosten is gecommuniceerd. In onze contacten met de bewoners staan wij transparante communicatie voor zodat bewoners volledig geïnformeerd zijn. Bij transparante communicatie hoort ook het informeren over een gerechtelijke procedure, de daarmee gepaard gaande kosten en het informeren over de uitkomst van eerdere rechterlijke procedures.

Soms hebben bewoners te horen gekregen dat hun dossier verder behandeld zal worden na uitkomst van eerdere procedures. Omdat er thans inhoudelijke uitspraken zijn gedaan, bijvoorbeeld in de zaak van de heer De Haas, hebben wij vanuit de eerder genoemde transparante communicatie richting bewoners, de vonnissen toegestuurd.

In de meeste gevallen hebben we vonnissen toegezonden op verzoek van bewoners die daarin geïnteresseerd waren. Vonnissen zijn openbaar dus het toesturen van deze vonnissen is mogelijk. Dat vonnissen op bijvoorbeeld rechtspraak.nl geanonimiseerd staan heeft ermee te maken dat het opnemen van persoonsgegevens in een database niet zomaar is toegestaan. Dat laat onverlet dat vonnissen openbaar zijn en kunnen worden toegestuurd. Meneer geeft aan dat het gaat om een 'voorlopig vonnis'. Daar is echter geen sprake van. Het hoger beroep laat onverlet dat sprake is van een vonnis waarbij de vordering van de gemeente is toegewezen.

Wij nemen het signaal van de heer Haas serieus en zullen in vervolg enkel nog geanonimiseerde vonnissen toesturen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie