Gemeente in hoger beroep in kwestie coffeeshop in Nieuw-Vennep

21 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De vraag of er wel of niet een coffeeshop in Nieuw-Vennep komt, wordt voorlopig niet beantwoord. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week besloten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de Haarlemse rechtbank, die de vergunningen voor de coffeeshop vorige maand afwees.

De rechtbank stelde in haar uitspraak dat de gemeente de coffeeshop moet aanmerken als een snackbar of café en de locatie aan de Venneperweg daarom aan het horecabeleid moest toetsen. Het college vindt dat dit wel is gebeurd en wil de kwestie daarom voorleggen aan de afdeling rechtspraak van de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland.

Het college vindt het ook onterecht dat de rechtbank van oordeel is dat de burgemeester de ruimtelijke criteria voor de vestiging van een coffeeshop moet toetsen. Volgens B en W hoort die bevoegdheid bij het college te liggen.

Deze twee juridische argumenten zijn voor het college reden om in hoger beroep te gaan, zo benadrukten burgemeester Theo Weterings en wethouder Jeroen Nobel deze week. De laatste zei dat er van een strijd met het comité Coffeeshop Nee, de dorpsraad Nieuw-Vennep en omwonenden volgens hem geen sprake is. "Mevrouw Buter wil graag een coffeeshop vestigen. We hebben slechts haar aanvraag getoetst en haar daarop een vergunning afgegeven. Dat is alles."

Het is volstrekt onduidelijk wanneer er nu helderheid komt over de coffeeshop. Weterings en Nobel zeiden niet te weten hoe lang de procedure bij de Raad van State gaat duren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie