Bezuijen blijft bereid met Chipshol te praten

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Hoewel het door de harde toon van de brieven wel steeds moeilijker wordt, blijft wethouder Michel Bezuijen bereid om te praten met gebiedsontwikkelaar Chipshol van vader en zoon Poot. Dat zei hij dinsdag tijdens de wekelijkse ontmoeting met de pers. Een concrete afspraak is er echter niet.

Bezuijen liet eerder via zijn woordvoerder nog weten dat hij geen behoefte had om via de pers met Chipshol te communiceren. Dinsdag kwam hij daar op terug. Aanleiding is een brief die het college naar de gemeenteraad heeft gestuurd over alle ophef rond de ontwikkelaar.

Michel Bezuijen zegt nog erg verbaasd te zijn over de harde toon die vader en zoon Poot in hun brieven aanslaan. "Ik heb hen sinds ik in 2003 wethouder ben geworden meerdere keren ontmoet. Ik dacht dat we elkaar redelijk goed konden verstaan."

In de meest recente brief van vader Poot wordt min of meer gesteld dat Bezuijen onbekwaam is als wethouder vanwege zijn uitspraken in de gemeenteraad over de omlegging van de N201. Ook staat in de brief dat hij een onder een hoedje speelt met gedeputeerde Elisabeth Post van Noord-Holland. Ze zouden samen de grondprijs van één van de gronden van Chipshol kunstmatig laag houden.

Wethouder Bezuijen werpt die aantijgingen alle verre van zich. Hij zegt geen idee te hebben waarom Chipshol opeens op de man speelt. De brief aan de gemeenteraad is bedoeld om alle beweringen van de ontwikkelaar over het Groenenbergterrein en het Pruissen-II-terrein te weerspreken. Bezuijen: "Het klopt niet dat wij de ontwikkeling van die terreinen tegenwerken. Dat is feitelijk onjuist. Wij hebben de overeenkomst met Chipshol daarom niet geschonden."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie