Film 'Le Moine' tragisch verhaal over de verleiding

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De film 'Le Moine'vertelt het tragische verhaal van Broeder Ambrosio in het Katholieke Spanje van de zeventiende eeuw. Bij zijn geboorte werd Ambrosio achtergelaten aan de poorten van het klooster van de broeders Kapucijnen. Hij wordt door hen opgevoed en groeit uit tot één van de meeste gekende predikers van Spanje, bewonderd om zijn enthousiasme en gevreesd voor zijn onverzettelijkheid.

Overtuigd van deugdzaamheid en gerechtigheid, gelooft broeder Ambrosio dat hij immuun is voor verleiding. De komst van een mysterieuze nieuwe leerling monnik brengt zijn overtuiging aan het wankelen en leidt hem naar het pad van de zonde. 'Le Moine' is op zondag 15 januari 2012 om 20 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

Dit bijzondere verhaal is een adaptatie van de klassieke gotische roman van Matthew G. Lewis, gepubliceerd in 1796, maar het thema is actueel. Met: Vincent Cassel, Geraldine Chaplin, Déborah François,Joséphine Japy en Sergi Lopez. Dominik Moll voert de regie. De Telegraaf over de film: ,,'Le Moine' laat op een gruwelijk intense wijze zien hoe verwoestend de kracht van de begeerte kan zijn. Geweldige rol van de Franse acteur Vincent Cassel.''

Het Oude Raadhuis

Zondag 15 januari, 20uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie