Mooi geschiedenisprogramma van Diederik van Vleuten in De Meerse

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In zijn solovoorstelling 'Daar Werd Wat Groots Verricht' is Diederik van Vleuten uw vastberaden gids door de opzienbarende belevenissen van zijn voorouders.

Een piano, een tafeltje en een kist. Foto's en memoires. Een tropenhelm. Een cabaretier en een verloren kolonie. Een uur en drie kwartier. Met een ouderwetse pauze. En de rest is geschiedenis. Het Parool: ,,Virtuoos is de manier waarop van Vleuten de belevenissen van zijn oom verweeft met de geschiedenis van Nederland en de wereld. Een ontroerende aanklacht tegen de actualiteit; potent tegengif voor iedereen die iets teveel in 'het nu' leeft.''

Diederik van Vleuten staat met een reprise van 'Daar Werd Wat Groots Verricht' op zaterdag 21 januari om 20.15 uur in de grote zaal van De Meerse.

Diederik van Vleuten is met deze solovoorstelling genomineerd voor de Poelifinario 2011, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen. De Volkskrant over de voorstelling: (****) "De cabaretier reconstrueerde een levensverhaal dat hij smakelijk en met gevoel voor detail navertelt. Door de ingetogen regie van Berend Boudewijn wordt het nergens een familieavondje dia's kijken. Van Vleuten is deze avond zowel een bevlogen geschiedenisleraar, een trotse bewaker van het familie-erfgoed als een kritische cabaretier, en dat is een spannende combinatie. (...)''.

Diederik van Vleuten vormde jarenlang een duo met Erik van Muiswinkel. Zij maakten samen onder meer de voorstellingen 'Mannen met Vaste Lasten', 'Antiquariaat Oblomov', 'Prediker & Hooglied' en 'MANNEN, HET ALLERBESTE!'. Met het liedje 'Tibet' uit 'Mannen met Vaste Lasten' wonnen zij de Annie M.G. Schmidt-prijs, de onderscheiding voor het mooiste theaterlied van het seizoen. 'Daar Werd Wat Groots Verricht' is Van Vleutens eerste soloprogramma.

De Meerse grote zaal

Zaterdag 21 januari, 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie