Finalisten Prinses Christina Concours in Het Oude Raadhuis

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het Prinses Christina Concours is in Nederland hèt concours voor jong talent en menig klassieke carrière begint hier. Uit meer dan vierhonderd jonge deelnemers worden via regionale selecties en daarna regionale finales kandidaten geselecteerd voor de halve finale, om uiteindelijk terecht te komen in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag.

De vakjury legt de lat hoog. Wij zijn een samenwerking met hen aangegaan om de jonge finalisten speelervaring en een publiek te bieden in Het Oude Raadhuis. Tijdens het concert op zondag 15 januari zijn het de finalisten Thomas Triesschijn (blokfluit), Martin Oei (piano) en Maxime Gulikers (viool) die in Het Oude Raadhuis zullen spelen. Aanvang: 12 uur.

Martin Oei (1996) begon op zijn negende met pianospelen. Vanaf 2006 heeft hij les bij Jelena Bazova aan de Young Musicians Academy van het Fontys Conservatorium in Tilburg. In 2009 won hij op het Prinses Christina Concours Zuid 1 een 1e prijs en de Publieksprijs en vervolgens een 2e prijs tijdens de Nationale Finale. In 2011 won hij wederom een 1e prijs tijdens het Prinses Christina Concours Zuid 1 en drong hij door tot de nationale Dag van de Genomineerden, waar hij de Publieksprijs won.

Maxime Gulikers (16) begon met vioolspelen toen hij 7 jaar oud was en op 12-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Sinds 2009 won Maxime verschillende prijzen waaronder de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours in Rotterdam (2009) en de tweede prijs op het vioolconcours Iordens Viooldagen in Den Haag (2010).

Thomas Triesschijn (1992), geboren te Rotterdam, kreeg op zevenjarige leeftijd zijn eerste blokfluitlessen. Vanaf 2005 zat Thomas op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Thomas richt zich zowel op het uitvoeren van oude muziek als hedendaags blokfluitrepertoire. In april 2010 was Thomas een van de vier finalisten van de door de NPS georganiseerde 'De avond van de jonge musicus'. In maart 2011 won Thomas tijdens de regionale finale in Rotterdam een eerste prijs. Naast blokfluit speelt Thomas ook klavecimbel.

Al meer dan veertig jaar brengt het Prinses Christina Concours muziek in het leven van jonge mensen. Dit gebeurt op alle mogelijke manieren: vanaf de basis bij jonge kinderen tot het moment waarop de beste jonge muzikanten hun weg naar het podium vinden. Het Prinses Christina Concours organiseert concoursen (klassieke muziek, jazz, compositie) voor scholieren in het voortgezet onderwijs en jonge leerlingen van het conservatorium.

Voor kinderen op de basisschool is er een concours op internet.Prijswinnaars worden begeleid. Het Prinses Christina Concours organiseert jaarlijks vele honderden concerten om prijswinnaars podiumervaring te laten opdoen. Prijswinnaars zetten zich ook in om een nieuwe generatie kinderen te laten kennismaken met klassieke muziek.

Het Oude Raadhuis

Zondag 15 januari, 12 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie