Dara Faizi indrukwekkend met 'Gevaarlijke gedachten'

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De jury van het Groninger Studenten Cabaret Festival liet er in haar juryrapport geen misverstand over bestaan: "Het publiek hangt aan zijn lippen. Dara heerst over het podium, als confronteur en publieksmenner. Aan het einde maakt hij zijn verhaal prachtig rond.

Dara Faizi. Voormalig vluchteling. Nu in het andere kamp. Dat van de talentvolle Nederlandse komieken."Het debuutprogramma van de 23-jarige Dara Faizi mag u, kortom, niet missen.Hij staat met dit programma, 'Gevaarlijke gedachten', op zaterdag 14 januari om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

Het leven van Dara is een verhaal vol pijn en verdriet. Geboren en getogen in Afghanistan, waar de helft van zijn familie om het leven kwam tijdens de oorlog. Ook zijn vader behoorde tot de slachtoffers. Veertien jaar geleden vluchtte Faizi weg uit zijn geboorteland.

Via allerlei omzwervingen kwam hij uiteindelijk met zijn moeder in Nederland terecht. Dat levensverhaal is de rode draad geworden van zijn shows. De bijzondere levensloop van Dara maakt dat hij razendsnel kan schakelen, van vriendelijk naar wantrouwend, van ideale schoonzoon naar rotjochie en van politiek beschouwer naar rascomedian. Altijd met rake grappen, zelfspot en onderkoeld venijn. Dara Faizi wil graag iets achterlaten bij mensen. Een idee bij het publiek inwrijven; dat van liefde en verdraagzaamheid.

Op radio5 is Dara elke maandag tafelheer bij het programma 'Dichtbij Nederland' en voor de NTR maakt hij reportages voor het televisieprogramma 'De Halve Maan'. In 'Gevaarlijke gedachten' maakt Dara u deelgenoot van zijn hersenspinsels. Een bijzondere levensloop waarover hij vertelt zonder fout sentiment en met een nuchtere, scherpe blik."Als hij opkomt is er meteen spanning, staat er iets te gebeuren. Dat zit in de persoonlijkheid van Dara Faizi." (Jacques d'Ancona in Dagblad van het Noorden).

Het Oude Raadhuis

Zondag 14 januari, 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie