Spaarne Ziekenhuis en Kennemer Gasthuis kopen gezamenlijk radiologische apparatuur aan

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De afdelingen radiologie van het Spaarne Ziekenhuis en het Kennemer Gasthuis hebben een gezamenlijke aanbesteding gedaan voor drie CT-scanners en één röntgenkamer voor vaatonderzoeken (angiostatief). De keuze is gevallen op apparatuur van de firma Toshiba. Met deze nieuwe apparatuur nemen de wachttijden voor CT-onderzoeken sterk af. Ook de diagnostiek voor hartonderzoeken wordt uitgebreid en verbeterd.

Het contract voor deze grote opdracht is vandaag in het bijzijn van de raden van bestuur van beide ziekenhuizen en een vertegenwoordiging van Toshiba Europa ondertekend. "Met deze gezamenlijke investering kunnen we patiënten in de regio nog betere zorg bieden'', zegt Hugo Spruijt, klinisch fysicus in beide ziekenhuizen. "De apparatuur maakt niet alleen nog meer gedetailleerde beelden, maar de beelden worden ook sneller geanalyseerd. En dat is voor een snelle en goede diagnose van belang. Naast verbetering van kwaliteit van zorg levert het ook een kostenvoordeel op.''

De apparatuur wordt naar verwachting vóór de zomer van 2012 geïnstalleerd in beide ziekenhuizen. In het Spaarne Ziekenhuis komen twee CT-scanners en de röntgenkamer voor vaatonderzoeken, in het Kennemer Gasthuis één CT-scanner. De nieuwe apparatuur is gedeeltelijk een uitbreiding op de bestaande apparatuur, gedeeltelijk wordt deze vervangen.

Het Spaarne Ziekenhuis en het Kennemer Gasthuis onderzoeken op dit moment de mogelijkheden naar intensieve samenwerking. Dit gezamenlijke traject voor de aankoop van radiologische apparatuur past in deze lijn. Toch is de samenwerking tussen de afdelingen beeldvormende technieken in beide ziekenhuizen niet helemaal nieuw; de afdeling nucleaire geneeskunde wordt door beide ziekenhuizen gedeeld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie