Groot kunstwerk voor 30-jarige Montessorischool De Boog

23 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Montessorischool De Boog bestaat dit jaar 30 jaar en dat is de adfgelopen dagen uitgebreid gevierd. Vrijdag 23 december was de slotdag van de feestweek met een ballonnenwedstrijd en de onthulling van een groot en opvallend kunstwerk.

Op maandag heeft de hele school, met 200 kinderen gegeten in hotel restaurant De Rustende Jager in Nieuw-Vennep. In de grote sfeervol versierde zaal kregen de kinderen een heerlijk kerstdiner voorgeschoteld. Tussen de gangen door traden de leerkrachten voor de kinderen op. Het was een prachtig feest.

Op dinsdag hebben de kinderen een kerstfilm gekeken en kregen hierbij lekkere limonade en popcorn.

Op woensdag was er een vossenjacht. Zeven leerkrachten hadden zich verkleed en een plekje gezocht in de route van de speurtocht. De kinderen kwamen bij het politiebureau een echte boef tegen. Verder ontmoetten ze de kerstman, een sneeuwpop, een skiër, een pinguïn, een rendier en een heuse winterfee in het winkelcentrum De Symfonie.

Op donderdag zijn alle kinderen met de bus naar Hoofddorp gereden. Daar kregen de kinderen een uur skiles van skileraren van het Skicentrum in het Arnoldus Park.

De vrijdag werd het hoogtepunt van de week. Aan het eind van de ochtend, net voordat iedereen met vakantie ging, werd aan de buitengevel een opvallend kunstwerk onthuld. Portretfoto's van alle kinderen van de school zijn in kleurige afbeeldingen op een speelse manier op de muur bevestigd.

"Montessorischool De Boog heeft", zo laat directeur Peter Schreuder weten, "een rijke historie achter de rug, maar is ook helemaal klaar voor het moderne onderwijs van nu. De school heeft haar koers uitgezet tot 2015. De rode draad in deze ontwikkeling is van de Montessorischool een moderne herkenbare Montessorischool te maken."

Het streven is om structureel zo'n 225 leerlingen aan de school te verbinden. "Voor nu betekent dit nog voldoende plaats, maar gezien de ontwikkelingen, kan het zijn dat op termijn leerlingen op een wachtlijst komen te staan."

Voor meer informatie, zie www.montboog.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie