Beachvolleybal: The Beach organiseert indoor beachvolleybal Satellite 2012

23 december 2011 om 00:00 Nieuws

AALSMEERDERBRUG - Van woensdag 11 tot zondag 15 januari organiseert The Beach net als vorig jaar weer de indoor CEV Satellite 2012. Het beachvolleybal-event zal plaatsvinden in Aalsmeer. Het is het openingstoernooi van het olympisch jaar en in ieder geval zijn de Nederlands Olympisch kandidaten beachvolleybal van de partij. Daarnaast zullen veel internationale toppers deelnemen, aangezien ook dit jaar weer FIVB en CEV ranking punten te verdienen zijn.

Irene van Uden (toernooidirecteur) geeft aan dat de CEV Satellite Aalsmeer een uitstekende mogelijkheid is voor internationale topspelers om in het olympisch jaar midden in de winter extra wedstrijdritme op te doen. Tijdens de Worldtour in Den Haag werd door veel spelers gevraagd wanneer de Satellite Aalsmeer zou plaatsvinden en wij zijn er dan ook trots op dat wij de tweede editie kunnen realiseren.

Het unieke aan het toernooi dit jaar is dat er naast het herentoernooi ook een aantal internationale damestopwedstrijden op het programma staan. Het meerdaagse Satellite toernooi start op woensdag 11 januari 2012 met landenwedstrijden (country quota), waarbij per land gestreden wordt voor plaatsen in de kwalificatiewedstrijden. De kwalificatiewedstrijden worden gespeeld op donderdag en worden gevolgd door het hoofdtoernooi dat op vrijdag en zaterdag op het programma staat. Op zondag 15 januari worden de halve finales en finales gespeeld. .

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie