Wedstrijdzwemmen: Goede ZPCH-prestaties tijdens Kerstwedstrijd in Ede en ZOO'n Driekamp deel 2 in Aalsmeer

25 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De zwemmers van ZPCH waren actief tijdens een tweetal zwemwedstrijden. In de Kerstwedstrijd in Ede (Gld), georganiseerd door zwemvereniging De Vrije Slag kwamen twee ZPCH-ers aan de start. Met een grote groep vormde Aalsmeer het strijdtoneel voor de ZOO'n Driekamp deel 2.

Kerstwedstrijd

Sjaak Kagchelland: "Maike van der Velde en Marijn Kagchelland waren uitgenodigd om mee te doen aan de wedstrijd die plaatsvond in een 8 banen breed 25 meter bad. Een vergelijkbaar bassin met wat er staat gepland in het Huis van de Sport. Het bleek een snel bad te zijn, iets wat hoop geeft voor het Huis van de Sport.

Beide ZPCH-ers startten vijf keer. Marijn wist 3 persoonlijke records uit 5 starts te scoren, Maike deed het nog beter. Zij noteerde 4 uit 5 en werd bovendien eerste op de 50m school- en 50m rugslag. Op de 100m wisselslag deed zij direct een gooi naar het "PR van de Week'' met een verbetering van ruim 6 seconden. De wedstrijd in Ede lijkt een mooie wedstrijd om volgend seizoen met de gehele ploeg te bezoeken!

ZOO'n Driekamp

Het "PR van de Week'' werd uiteindelijk in Aalsmeer gezwommen. Kevin Wolda kwam met 13 seconden op de 200m schoolslag te kort. Hij werd overtroffen door Imani de Jong. Zij noteerde een verbetering van net geen 16 seconden op de 200m wisselslag. Tijdens deze wedstrijd was er slechts één debuut. Jurre Dielen zwom voor het eerst de 100m vlinderslag, en foutloos! De zwemmers mochten voor deze wedstrijd zelf de afstanden kiezen, iets wat gelukkig was terug te zien in het totale aantal persoonlijke records. Met 25 persoonlijke records uit 43 starts konden de coaches van dienst tevreden zijn.

Een aantal zwemmers kon zich echt testen. Langzamerhand is het mogelijk om te gaan denken aan tijden die in de buurt gaan komen van NJK-limieten. De trainingsopbouw is nu in het stadium, dat de inhoud omgezet kan worden in snelheid. Iets wat Kaylee de Jong al vroeg dit seizoen liet zien en al verzekerd is van NJK-limieten. Dit keer kwam Roy Moison weer iets dichterbij. Hij zwom 3 persoonlijke records en had het gevoel dat hij nog foutjes maakte en nog sneller kon.

Voor Zoë van der Aart was het twee keer net niet gelukt. Ook zij gaf aan dat ze weet waar de foutjes zaten. Dit geeft aan dat één van de doelstellingen 'zwemmen met het hoofd erbij' wel lukt. Nu het laatste stapje nog! Iets wat overigens niet alleen voor Zoë en Roy geldt. Bij de jongste zwemmers was de progressie van Izabella Buitenlaar opvallend.

Voor Madelon Dijkstra was het een leuke eerste wedstrijd na haar blessureleed, ze zwom op twee starts twee persoonlijke records. Ze heeft de grip op het water niet verloren na een vervelende blessure aan haar hand. Dat kan bij zwemmers een serieus probleem opleveren, maar bij Madelon is dat gelukkig niet het geval.

Nu volgt 1,5 week rust tussen Kerst en Nieuwjaar en vervolgens wordt er weer traditioneel voor de Martin Winkler gezwommen, of wel de familie-estafette. Een andere traditie bij ZPCH is het diploma-zwemmen. Veel van de huidige toppers bij de wedstrijdafdelingen waterpolo, synchroonzwemmen en wedstrijdzwemmen hebben hun ABC zwemdiploma's gehaald bij ZPCH zelf. Het leszwemmen is op een niveau dat qua prijs en prestatie uitstekend is. De kwaliteitsbeoordeling van de KNZB tijdens het afzwemmen wordt elke keer weer als zeer goed bestempeld."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie