Kanosport: Het winterkanoën komt eraan bij kanovereniging Waterwolf

27 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Kanovereniging Waterwolf organiseert vier avonden in het zwembad van SportPlaza De Estafette aan de Helsinkilaan 1 te Nieuw-Vennep voor begeleide kanotraining. Dit is geschikt voor zowel beginners en gevorderden als voor leden en niet-leden.

Paul Guijt: "Er zijn kanofanaten die ook op het water genieten als er een klein beetje ijs ligt. In hun kano - niet op schaatsen - wat ze natuurlijk ook graag doen. Bij onze Haarlemmermeerse kanovereniging Waterwolf zijn dat soort enthousiastelingen nog niet gesignaleerd.

De winter zien zij daar wél als een mooie tijd om te werken aan het materiaal en aan zichzelf. Oefenen in kanotechniek doen ze het liefst in een zwembad, dat is daarvoor toch plezieriger en veiliger dan in een sloot. Hoe zoveel mogelijk te voorkomen dat je omslaat en weer rechtop komt te zitten als je per ongeluk ondersteboven hangt. Dat soort zaken.

De ervaring leert dat zwembadtraining óók een uitstekende gelegenheid biedt aan geïnteresseerden om op veilige wijze eens een kano uit te proberen. Verschillende leden van de vereniging fungeren bij de training als instructeur en helpen graag bij zelfs de simpelste vragen.

Komende weken zijn vier zaterdagavonden gepland in het zwembad van SportPlaza De Estafette in Nieuw-Vennep: 14 en 28 januari en 11 en 18 februari. Wie meer wil weten of zich wil aanmelden voor een avond surft naar www.kvwaterwolf.nl of belt naar Nico Kleijn, (023) 563 38 60. Dat geldt ook voor wie eens wil komen kijken of meevaren in de buitenlucht, zodra het weer dat toelaat."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie