Mantelzorg verzorgt cursus: omgaan met dementie

5 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het Mantelzorg Steunpunt organiseert twee cursussen Omgaan met Dementie. Een cursus voor partners en een cursus voor kinderen van een dementerende. Tijdens de cursus wordt informatie opgedaan over dementie en is er volop gelegenheid voor het delen van ervaringen.

De cursus gaat uit van de belevingsgerichte benadering: meegaan in de beleving en gevoelens van de dementerende. Deze benadering heeft een gunstige invloed op het dagelijks functioneren en biedt ruimte voor wat echt telt: het contact.

De cursus voor kinderen van een dementerende start op woensdagavond 8 februari en is van 19.30 tot 21.30 uur in Amstelveen. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en één terugkombijeenkomst.

Van de cursus voor partners van een dementerende zullen er twee cursussen van start gaan op maandagochtend 6 februari en woensdagochtend 8 februari tussen 10.30 en 12.30 uur in Amstelveen. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten en één terugkombijeenkomst.

Leden van Amstelring Ledenservice betalen 60 euro, niet-leden 80 euro. Voor meer informatie en aanmelden: mantelzorg@mantelzorg-steunpunt.nl of (0900) 18 66.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie