Politie waarschuwt voor inbrekers die toeslaan rond oud en nieuw

27 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Laat het feest van oud en nieuw niet bederven door een inbraak. Dat is de boodschap die districtschef Michiel Marchand van de politie Haarlemmermeer, samen met burgemeester Werterings, vooral deze periode wil uitdragen. "Het is een tijd van gezelligheid. Maar het is ook de tijd van 'de donkere dagen' waarin zakkenrollers, winkeldieven, inbrekers en overvallers vaker toeslaan dan gebruikelijk.

Beiden roepen de inwoners dan ook op juist nu voorzichtig te zijn en bij verdachte omstandigheden of personen 0900 88 44 te bellen en zodra er echt sprake is van een (poging tot) inbraak 112 te bellen.

De afgelopen twee jaar is het aantal inbraken fors toegenomen tijdens de jaarwisseling, onder andere omdat veel mensen dan even het huis uit zijn. Vandaar de uitdrukkelijke oproep om gezamenlijk het aantal inbraken zo laag mogelijk te houden. Door zoal goed op te letten en verdachte situaties te melden, desnoods nummerborden te noteren en ramen en deuren goed gesloten te houden.

Andere mogelijkheden zijn het licht aanlaten (geef de woning een bewoonde indruk), maak afspraken met buren om elkaars huizen in de gaten te houden, zorg voor een woningalarm en registreer waardevolle spullen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie