Vuurwerkbrillen te koop in Spaarne Ziekenhuis

27 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Elk jaar weer komen er rond Oud en Nieuw mensen met oogletsel door vuurwerk bij de spoedeisende hulp terecht. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom zijn er bij de Apotheek van het Spaarne Ziekenhuis FireGoogs vuurwerkbrillen te koop. Er zijn brillen voor kinderen en voor volwassenen. Ze kosten 2,50 per stuk.

Elk jaar hebben oogartsen het druk tijdens de jaarwisseling. Bij het Spaarne Ziekenhuis komen er jaarlijks zo’n tien tot vijftien patiënten met oogletsel bij de spoedeisende hulp. Volgens oogarts Adrie de Winter heeft de helft van deze mensen ernstig en soms zelfs onherstelbaar letsel".

"Het risico op blijvende oogschade door vuurwerk is veel groter dan door bijvoorbeeld een auto-ongeluk. Vaak ook gaat het om mensen die niet zelf vuurwerk afsteken, maar omstanders die staan te kijken. Een vuurwerkbril is dus ook voor hen zinvol."

De vuurwerkbrillen worden zonder winstoogmerk verkocht. Het ziekenhuis schenkt per verkochte bril 1 euro aan de stichting Dark & Light Blind Care, die zich inzet voor betere oogzorg in Azië en Afrika.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie