Veertig jaar schoolbasketbal in Hoofddorp

29 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In de sporthal van het Het Spectrum is Angelique van Keulen (BV Hoofddorp) vandaag - donderdag 29 december - in het zonnetje gezet door Eugène van Loon (operationeel directeur SportPlaza). Deze week wordt het schoolbasketbaltoernooi voor de 40ste keer georganiseerd. ,,Reden genoeg om haar te verrassen met een bloemetje,'' vindt Eugène.

Het begon allemaal in 1971, toen Coen Lammerts sr. en Inge Melchior het eerste toernooi organiseerden. Er is sindsdien geen jaar overgeslagen. In de jaren '80 en '90 beleefde het toernooi qua deelnemers een hoogtepunt. In die jaren speelden ook de eerste klassen van de middelbare school mee.

Dit jaar strijden de groepen 6, 7 en 8 in twee dagen - woensdag 28 en donderdag 29 december - om de eer. ,,Het moet vooral om de speelvreugde gaan,'' laat Angelique weten. ,,Deelnemen is belangrijker dan winnen. Er doen dit jaar zo'n vijftig teams mee. Dat is minder dan andere jaren, maar er worden dan ook veel andere activiteiten georganiseerd voor deze doelgroep.''

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie