Kerk start Eetcafé in Het Brandpunt

5 januari 2012 om 00:00 Nieuws

Vanwege de tijd van het jaar staat er in de grote zaal vanaf 17.30 uur een stamppottenbuffet op het menu met keus uit maar liefst drie stamppotten. En voor wie dat van te voren aangeeft, is er zelfs een vegetarische variant. De maaltijd wordt afgesloten met een dessert, er wordt geen alcohol geschonken, er is wel ruimte voor gebed.

HOOFDDORP - Een nieuw jaar, een nieuw begin, een nieuw initiatief. Zo kun je de start van Het Eetcafé omschrijven dat woensdag 18 januari voor het eerst wordt gehouden. De locatie is Het Brandpunt aan de Hoofdweg 770 te Hoofddorp. Het initiatief is van de diaconie van de Protestantse Gemeente te Hoofddorp.

Maar wie mee wil eten, hoeft geen lid te zijn van een kerk of een regelmatige bezoeker van een kerkplek. ,,Want iedereen is welkom’’, laat Lian van Uxem namens de initiatiefnemers weten. “Net zoals leeftijd geen rol speelt. Het Eetcafé is er voor jong en oud, alleenstaande of gezin. We willen dat iedereen de mogelijkheid krijgt om elkaar te ontmoeten tijdens een maaltijd.’’

Dat juist de kerk, in dit geval de Protestantse gemeente, met dit initiatief komt, heeft alles te maken met de manier waarop de kerk kerk wil zijn. Mieke Slomp, mede-initiatiefneemster: “Kerk zijn betekent dat je er niet alleen bent voor de mensen in je eigen kerkgemeente, maar ook daarbuiten. We willen met dit eetcafé iedereen bereiken die behoefte heeft aan een gesprek, om even samen rond de tafel te zitten. Een maaltijd is daar een mooie gelegenheid voor.’’

De initiatiefnemers gaan er vooralsnog vanuit dat er in 2012 vier keer een Eetcafé is. Aanmelden kan via (023) 562 25 10 of via heteetcafe@pghoofddorp.nl onder vermelding van naam, leeftijd, hoeveel personen en wel/niet vegetarisch. Deelname kost 2,50 euro p.p.

Bezoekers van Het Eetcafé zijn vanaf 17 uur welkom, het stamppotbuffet begint om 17.30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie