Een avond schaterlachen met ‘Lang zal die leven!’ in De Meerse

5 januari 2012 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Wie zin heeft in een heerlijk avondje schaterlachen moet zeker gaan kijken naar ‘Lang zal die leven!’ van Het Echt Rotterdams Theater. Deze hilarische klucht gaat over Harrie die 85 jaar wordt en ineens in de gaten heeft: poeh, wat vliegt de tijd.

Voor de gelegenheid heeft hij een lekkere maaltijd bereid en we gaan het natuurlijk vieren. We? Jazeker, Harrie en z’n kroost: Noud, Nel en Nico. Het weerzien zal hartelijk zijn.

Bij een comedy van Het Echt Rotterdams Theater loopt het altijd net even anders dan de bezoekers verwachten. Want wie komt er óók nog op het feest..?

‘Lang zal die leven!’ is op vrijdag 20 januari om 20.15 uur te zien in de grote zaal van De Meerse.

Het stuk van Het Echt Rotterdams Theater speelt zich af in het huis van vader, die overigens de hele voorstelling niet te zien is. Het wordt bepaald geen gezellig feestje: er moet een erfenis verdeeld worden en dat leidt tot tal van verrassende en komische ontwikkelingen. Het publiek wordt hierbij af en toe op het verkeerde been gezet.

‘Lang zal die leven!’ wordt daardoor een avond lang lachen met de acteurs Paul van Soest, Ellen Röhrman, Hans Beijer en Sijtze van der Meer.

Eerder speelden zij succesvol samen in de kluchten ’Au, au, au…Me Rug!’ en ‘Inspecteur Vlijmscherp’ waarvan de laatste op Oudejaarsavond werd uitgezonden bij omroep Max.

Met teksten van Ruud de Ridder en bewerking en regie door niemand minder dan Gerard Cox is de synergie tussen cast en crew compleet.

Van Soest: “’Lang zal die leven!’ is een Knock-Out comedy in de ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke graaicultuur. Het zet iedereen weer eens even op een hilarische manier op z’n plek.

Ik, maar zeker ook onze vaste regisseur Gerard Cox, houdt daar wel van. Het is heerlijk om iedereen de zaal uit te zien komen met een houding van ‘wat maken we ons toch eigenlijk druk’. Laten we toch lekker genieten. Wat je hebt kun je tellen. Mooi toch, als je die wijsheid juist in het theater kunt opdoen? Zeker vandaag de dag!’’

‘Lang zal die leven’ van Het Echt Rotterdams Theater is te zien in de grote zaal van schouwburg De Meerse.

Vrijdag 20 januari, vanaf 20.15 uur.

Voor meer informatie:

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie