Reptielenopvang ziet 2012 met angst en beven tegemoet

31 december 2011 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Er zijn al donaties binnen na een eerste oproep om hulp. Maar die zijn bij lange na niet voldoende om de Reptielenopvang aan de Zwanenburgerdijk 493 een zeker toekomst te geven. "Het water staat ons nu echt aan de lippen", laten de vrijwilligers John en Rob weten. "Want we moeten de huur opzeggen en dat betekent niet meer en niet minder dan einde verhaal. Of er moet héél snel iets gebeuren."

Het zag er aanvankelijk nog zo hoopvol uit. Voor het eerst kwam er in 201, in 28 jaar reptielenopvang, erkenning van diverse instantie's en wordt de reptielenopvang ook door de gemeente Haarlemmermeer serieus genomen. Maar de vraag is of het op tijd is. Want terwijl er aan de ene kant begrip en een luisterend oor is, blijven de kosten stijgen en neemt het aantal op te vangen dieren alleen maar toe. Gelijktijdig vallen, door diverse redenen, andere opvangcentra weg.

De gevolgen laten zich raden. Indien er niet snel iets gedaan wordt aan de financiële situatie, dan komen er op heel korte termijn 70 tot 85 reptielen op straat te staan.

"We moeten dus op zoek naar een nieuwe locatie voor de opvang (liefst gratis of tegen een symbolisch bedrag) zodat wij ons werk kunnen voortzetten en er zal snel geld moeten komen. De vraag is - denken we - duidelijk: wie geeft ons hoop voor een goed 2012?"

Voor meer informatie over Stichting Dierenhulpdienst Nederland: www.dierenhulpdienst.nl. Of: (023) 800 99 99.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie