Samen met andere kids overgewicht speels te lijf via Obelixitas

5 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Sportservice Haarlemmermeer start in maart van dit jaar met een nieuwe groep voor het programma Obelixitas. Obelixitas is het programma in Haarlemmermeer waar kinderen en ouders op een leuke en interactieve manier ondersteund worden een gezonde leefstijl aan te nemen en overgewicht tegen te gaan. Aanmelden kan nu al.

Het Obelixitas programma is voor basisschoolkinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar met licht tot matig overgewicht. Tijdens het programma, dat 9 maanden duurt, worden kinderen en ouders door een team van experts begeleid om op een leuke en gezonde manier met gewicht om te gaan.

Tweemaal per week bewegen de kinderen onder leiding van een bewegingsconsulent van Sportservice Haarlemmermeer. Op maandag in het zwembad van Hoofddorp maken spel- en conditievormen bewegen in het water weer leuk. Op woensdag is er een zaalles in Nieuw-Vennep waar de kinderen veelal in spelvorm werken aan hun conditie en kracht én kennismaken met veel sporten zodat ze na afloop van het programma kunnen doorstromen naar een sport van hun keuze.

Bij de zaalles is een fysiotherapeut van FysioPlaza aanwezig die de kinderen oefeningen geeft voor bijvoorbeeld hun houding, waar ze met thuiswerkopdrachten verder mee aan de slag gaan. Daarnaast worden individuele en groepsbijeenkomsten georganiseerd met een diëtist en een coach. Niet alleen voor de kinderen, maar juist ook voor de ouders.

De diëtist van Diëtistenpraktijk Nieuwenhof maakt samen met het gezin een gezond weekprogramma, maar staat ook stil bij vragen over zaken als gezond de feestdagen vieren of wat lekkere en toch gezonde traktaties zijn voor verjaardagen. De coach van Punt-Advies helpt het geleerde in de dagelijkse praktijk te gaan toepassen zodat na beëindiging van het programma een gezonde leefstijl vanzelfsprekend is. Een huisarts en kinderfysiotherapeut completeren het team, zij zorgen dat een ieder verantwoord aan het programma kan starten.

Voor meer informatie en/of aanmelden: Matthijs Künzel van Sportservice Haarlemmermeer: mkunzel@sportservicehaarlemmermeer.nl of (023) 557 59 37.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie