Basketbal: Jubileumeditie van Schoolbasketbaltoernooi van BV Hoofddorp wederom zeer geslaagd

2 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Op woensdag 28 en donderdag 29 december jongstleden organiseerde Basketbalvereniging Hoofddorp voor al weer de 40e keer het jaarlijkse Scholenbasketbaltoernooi, een mooi jubileum en een uniek aantal voor een scholentoernooi! Twintig Hoofddorpse basisscholen leverden precies 50 teams en ruim 400 kinderen uit de groepen 6, 7 en 8, die op beide dagen in de jongens-, meisjes- en mixed-poules om de ereplaatsen streden.

Angelique van Keulen: "Op woensdag 28 december openden de groepen 6 en 7 van de basisscholen het toernooi met ongecompliceerd basketbal, waarin het voor de kinderen belangrijker was om te spelen, dan om te winnen. Daarom gingen de prijzen direct naar de groepswinnaars en werden er dus geen finales gespeeld. Bij de jongensgroep-6 konden de twee poulewinnaars, te weten Octopus en Klavertje Vier, de fraaie beker in ontvangst nemen. Bij de mixgroep (jongens en meisjes) van groep-6 gingen de bekers naar Tabitha en de Octopus, terwijl bij de mix-groep van groep-7 de bekers in de prijzenkast van Vredeburg en de Klimop kwamen te staan.

Op donderdag 29 december speelden de groepen 8 van de jongens en de meisjes, alsmede een mix-groep-8 hun poulewedstrijden. Deze groepen spelen heuse kruisfinales en finale, om zodoende één winnaar aan te wijzen, in tegenstelling tot de groepen 6 en 7 van een dag eerder.

De eindstand van de mixgroep-8 was: 1. Freinet, 2. Flamingo en 3. Klavertje Vier. De eindstand van de meisjesgroep-8 luidde 1. Tabitha, 2. Octopus en 3. de Bosrank en tenslotte was bij de jongensgroep-8 de eindstand: 1. Octopus, 2. Juliana van Stolberg en 3. Twickel-1. Alle deelnemers kregen nog een prachtig vaantje als herinnering aan dit jubileum-toernooi!

Aan het eind van het toernooi kwamen de initiatiefnemers van 40 jaar geleden, Coen Lammerts sr. en Inge Melchior nog naar de hal om dit jubileumtoernooi mee te vieren, een bijzondere eer voor de organisatoren en de vele vrijwilligers van BV Hoofddorp, de scoorders, scheidsrechters en BV Hoofddorp-fotograaf Marc Visser. Ondanks enkele afzeggingen, waardoor het gehele speelschema op het laatste moment nog twee keer moest worden aangepast, kon BV Hoofddorp mede dankzij deze vrijwilligers én de organisatie terugkijken op een uiterst geslaagde veertigste editie van hét jaarlijkse eindejaarsevenement in Hoofddorp!

De organisatie die - net zoals de laatste veertien jaar - in de vertrouwde handen was van Angelique de Romijn-van Keulen, aangevuld met Sybren Bosch en Edith Oudshoorn, was in zowel de aanloop als op de beide dagen ook zélf druk in de weer om alles in goede banen te leiden. Dat hen dat goed gelukt is, kon na afloop van het succesvolle toernooi overduidelijk op de gezichten van alle deelnemende kinderen worden afgelezen!"

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie