Folke Nauta met romantisch pianorecital in Museum de Cruquius

5 januari 2012 om 00:00 Nieuws

CRUQUIUS - Stichting CruquiusConcerten start het nieuwe jaar met een pianorecital in de Waterschapzaal van Museum de Cruquius. Het concert van Folke Nauta start zaterdag 14 januari om 20.15 uur.

Folke Nauta werd op 12-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding voor bijzonder begaafden aan het Conservatorium te Zwolle. Hij vervolgde zijn studie aan het Amsterdams Conservatorium, waar hij in 1997 met een 10 met onderscheiding afstudeerde.

Reeds op jonge leeftijd was Folke Nauta diverse malen prijswinnaar op nationale en internationale pianoconcoursen. In 1992 won hij als jongste deelnemer de 2e prijs op het internationale ,,Queen Sonja'' pianoconcours te Oslo. Een doorbraak kwam in 1994 toen hij als eerste Nederlander het Scheveningen Internationaal Muziekconcours won en bovendien werd onderscheiden met de Nederlandse Persprijs.

Zaterdag 14 januari speelt hij stukken die passen in de omschrijving 'Nieuw in de Romantiek (1820-1900)'. Het zijn kleinere muzikale vormen die van dansen zijn afgeleid als de wals, bolero, mazurka, polka en polonaise.

Op het programma staan werken van Jan Václav Voríšek, Franz Schubert, Mendelssohn en Chopin.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.CruquiusConcerten.nl of de kassa van schouwburg de Meerse (023) 556 37 07. De toegangsprijs voor alle concerten is €22,50 incl. een consumptie

Zie tevens www.CruquiusConcerten.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie