Zaalhandbal: Dames FIQAS Aalsmeer vol vertrouwen

3 januari 2012 om 00:00 Nieuws

AALSMEERDERBRUG - Na een welverdiende winterstop hervatten de dames van FIQAS Aalsmeer zaterdag 7 januari de competitie in de eerste divisie. En ze staan er goed voor: na 15 van de 26 te spelen wedstrijden staan de Aalsmeerse dames aan kop, met zes punten voorsprong op de nummer twee, V&L. 'Een geweldige prestatie', vindt trainer/coach Zoran Jovanovic, die dit seizoen terug is bij de selectie.

Marjon Labordus: "Hij kreeg meteen de lastige taak om een aantal nieuwe speelsters in te passen, maar heeft in de loop van het seizoen het team tot een sterk collectief weten te smeden. Alleen de eerste wedstrijd was het misschien nog een beetje onwennig, want bij zijn oude club DSS werd 'slechts' met 30-28 gewonnen. Daarna kwamen de Aalsmeerse dames steeds beter in hun (snelle) spel en versloegen bijna alle tegenstanders met ruime cijfers. Ook ploegen waar FIQAS Aalsmeer in het vorig seizoen nog veel moeite mee had (zoals Bentelo, Foreholte en Olympia) werden nu ogenschijnlijk makkelijk verslagen.

De enige wedstrijd waar het niet goed liep was de thuiswedstrijd tegen V&L. Die avond leek alles mis te gaan, er zat geen spirit in het spel en FIQAS Aalsmeer werd op alle fronten door de Limburgse dames overtroffen: na een 8-10 ruststand werd het uiteindelijk zelfs een ietwat geflatteerde 16-24. Toch ging de ploeg niet bij de pakken neer zitten. De wonden werden gelikt en de ploeg wist zich prima te herstellen: alle wedstrijden daarna werden weer overtuigend gewonnen, waaronder ook twee bekerwedstrijden, waardoor de Aalsmeerse dames nog steeds meedoen in het NHV bekertoernooi. Maar belangrijker: het team ligt nog steeds op koers voor de missie van het seizoen: kampioen worden en promoveren naar de eredivisie.

De eerste periodetitel is al binnen, de tweede ging net - op doelsaldo - aan FIQAS Aalsmeer voorbij. Het ziet er dus goed uit en Jovanovic is terecht een tevreden coach. 'Die meiden hebben goed gedraaid en keihard geknokt voor dit resultaat. We hebben natuurlijk ook het geluk gehad dat we tot nu toe geen ernstige blessures hebben gehad, maar het is knap dat ze - na die verliespartij - de periode tot de winterstop goed hebben afgesloten hoewel er wel wat vermoeidheid in sloop door alle drukte en het steeds maar 'moeten winnen'. Nu, na een korte vakantie, gaan we vol vertrouwen en met frisse moed de eindfase tegemoet. We hebben zes punten voorsprong en dat is wel een luxe positie, maar we mogen daar ook niet te makkelijk over denken, want de buit is nog niet binnen. We moeten absoluut op onze hoede blijven, want iedereen wil van ons winnen. Dus... zo blijven doorgaan en knokken.

Tegelijkertijd probeer ik al een beetje toe te werken naar volgend seizoen en probeer de meiden wat brutaler te maken en meer een topsportsfeer in te bouwen. Want ze beseffen soms nog niet dat het volgend seizoen behoorlijk anders zal worden áls het ons lukt om weer in de eredivisie te komen. Ik ben erg tevreden over hun betrokkenheid, maar vooral verdedigend kan het soms nog beter. We blijven dus scherp en hebben gelukkig een brede selectie. Dat is een groot voordeel, want heeft de ene speelsters het een keer wat moeilijker, dan pakt een ander het wel op. Dat we ook nog in het bekertoernooi zitten is mooi. Vooraf hadden we niet gedacht zover te komen, maar nu we die regiofinale eenmaal hebben gehaald, willen we 'm winnen ook. Daarna zien we wel hoe ver we het nog kunnen schoppen. Voorlopig gaan we zaterdag eerst verder met de competitie. De lastigste tegenstanders die we nog krijgen zijn volgens mij Bevo en V&L uit, daar moeten we echt opletten, maar met de kracht en power die we nu als team hebben... We gaan het zien!'

Stand (top-6): 1. FIQAS Aalsmeer 15-28; 2. V&L 15-22; 3. Eurotech/Bevo 15-20; 4. Quintus-2 15-18; 5. Foreholte 14-17 en 6. DOS 15-17.

Programma eerste divisie dames

Zaterdag 7 januari, 20.30 uur: FIQAS Aalsmeer - Internos

Donderdag 12 januari, 20.00 uur: DSS - FIQAS Aalsmeer (beker)

Zaterdag 14 januari, 19.00 uur: Eurotech/Bevo - FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 21 januari, 18.45 uur: FIQAS Aalsmeer - Westfriesland/SEW-2

Zaterdag 28 januari, 19.30 uur: FIQAS Aalsmeer - Olympia

Zondag 5 februari, 13.50 uur: Quintus-2 - FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 11 februari, 18.45 uur: FIQAS Aalsmeer - Foreholte

Zaterdag 25 februari, 19.30 uur: Bentelo - FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 3 maart, 20.30 uur: FIQAS Aalsmeer - DOS

Zaterdag 10 maart, 20.45 uur: V&L - FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 17 maart, 20.30 uur: FIQAS Aalsmeer - DSVD

Zaterdag 24 maart, 21.25 uur: VOC-2 - FIQAS Aalsmeer

Zaterdag: dames FIQAS spelen thuis!

Na een paar weken winterstop pakken de dames van FIQAS Aalsmeer a.s. zaterdag de draad van de comptitie weer op. Op het programma staat een wedstrijd tegen de nummer tien, Internos. De Aalsmeerse dames zijn nog steeds lijstaanvoerder in de eerste divisie en hebben zes punten voorsprong op de nummer twee. De wedstrijd begint om 20.30 uur.

Herencompetitie ligt paar weken stil

De heren van FIQAS Aalsmeer hebben nog een paar weken extra 'vakantie' na de kerstvakantie. De competitie in de eredivisie ligt namelijk nu even stil in verband met een serie kwalificatiewedstrijden van het Nederlands herenteam, dat zich probeert te plaatsen voor het WK van 2013 in Spanje. Oranje - met Jeffrey Boomhouwer in de gelederen - speelt op woensdag 11 januari thuis (in Geleen) tegen Estland en op zaterdag 14 januari uit tegen de Esten.

De competitie wordt daardoor pas hervat op zaterdag 21 januari met voor FIQAS Aalsmeer de zware thuiswedstrijd tegen landskampioen Kras/Volendam. De Aalsmeerders staan, met nog vijf wedstrijden te gaan in de reguliere competitie, op plaats vijf, maar de stand is een beetje vertekend omdat er nog twee wedstrijden moeten worden ingehaald (namelijk: E&O - Lions en Hurry Up - Quintus).

Bekerhandbal: Dames en heren 2 FIQAS Aalsmeer in regio-finale!

Omdat zowel het eerste damesteam van FIQAS Aalsmeer als het tweede herenteam hun wedstrijden in de tweede ronde van het NHV bekertoernooi wisten te winnen, staan beide teams in de Regiofinale. De winnaars daarvan stromen door naar de achtste finales, waaraan ook de ploegen uit de eredivisie deelnemen (zoals heren 1). De Aalsmeerse dames spelen hun regiofinale op donderdag 12 januari uit bij DSS in Heemskerk, een ploeg die eveneens uitkomt in de eerste divisie. Aanvang: 20 uur. Heren 2 moet naar Nieuwegein voor een ontmoeting met Venus/Nieuwegein, een ploeg die net als zij zelf, ook speelt in de eerste divisie. Die wedstrijd vindt plaats op woensdag 18 januari om 21 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie