Alternatieve Houtrak Toertocht

3 januari 2012 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Als u de voorspelling 'winterse weersomstandigheden' hoort, waar denkt u dan het eerst aan? Precies: sneeuw….en ijs! De schaatsen onderbinden en met het hele gezin een lange toertocht maken op natuurijs. De Houtrak toertocht van IJsclub Zwanenburg, bijvoorbeeld. Snerpende oostenwind, krakend ijs, koek en zopie! Gezelligheid en toch een beetje afzien.

Marcel Elias: "Als we de weermannen- en vrouwen mogen geloven, zou dat deze winter best eens kunnen gebeuren. Omdat we dat nooit zeker weten, wil IJsclub Zwanenburg e.o. hier niet op wachten! We willen u de kans bieden om het gevoel van de Houtrak toertocht te ervaren, zonder te hoeven wachten op natuurijs. Een alternatieve tocht op natuurijs, ook al vriest het niet hard genoeg.

Dat kan op de ijsbaan van FlevOnice: een ruim 50 hectare groot terrein in de polder bij Biddinghuizen. De Flevolandse klei is omgeploegd en heringericht tot o.a. een 5 kilometer lange kunstijsbaan. In samenwerking met FlevOnice wordt op zondag 22 januari de Alternatieve Houtrak Toertocht georganiseerd door IJsclub Zwanenburg e.o., voor het hele gezin! Voor jong en oud is er volop gelegenheid voor ijspret in de polder!

Kijk snel op www.yzw.nl voor meer informatie! Hier kunt u zich ook inschrijven voor deelname. We zien u graag allemaal op FlevOnice!

Toergegevens

U kunt op zondag 22 januari starten op de toertocht tussen 9 en 12 uur. De laatste stempel van die dag (ondervoorbehoud van aantal deelnemers) wordt om 15 uur op de kaart gezet. Natuurlijk kunt u met eigen vervoer naar Biddinghuizen komen om de toertocht aan te vangen vóór 12 uur. Echter, vervoer naar FlevOnice kan (onder voorbehoud van animo) ook per luxe autobus. De bus zal vertrekken om 7:30 uur vanaf de landijsbaan aan het Kinheim 7 in Zwanenburg (clubhuis HSC De Bataaf). Kosten voor de reis per bus zijn 10 euro per persoon. Het vertrek voor de terugreis vanaf FlevOnice per bus is om 16 uur met een verwachte aankomst in Zwanenburg rond 17 uur.

Entree plus deelname aan de Alternatieve Houtrak Toertocht is inclusief koek en zopie, verkrijgbaar langs de ijsbaan van FlevOnice. Één stempelkaart per persoon wordt afgegeven bij de kassa van FlevOnice. Kosten voor entree + deelname toertocht bedragen 14 euro per volwassen deelnemer. Voor kinderen tot en met 12 jaar bedraagt dit 6 euro. De kosten zijn op basis van voorinschrijving voor entree, deelname toertocht plus koek en zopie. Uw voorinschrijving wordt bekrachtigd na ontvangst van uw betaling o.v.v. het kenmerk. Dit kenmerk is tevens uw entreebewijs voor FlevOnice."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie