Breakdance, hiphop en acrobatiek in dansvoorstelling ‘BoyISH/GirlISH’

19 januari 2012 om 00:00 Cultuur

Met de energie van hiphop, de strijd van breakdance en de luchtigheid van acrobatiek worden deze vragen door choreograaf en regisseur Marco Gerris en zijn ISH-ers onder de loep genomen. ‘BoyISH/GirlISH’ is een voorstelling over gekke tegenstellingen, miscommunicatie en pijnlijke momenten.

HOOFDDORP - “Laat zien dat we niet onder hoeven te doen voor de mannen’’. De vrouwelijke ISH-performers hebben een duidelijke wens. Ze willen een sterker aandeel van de vrouwen binnen ISH. Zo ontstond GirlISH. Toen de mannen van ISH dat in de gaten kregen, konden zij niet achterblijven. Toen werd BoyISH geboren. Blijft de struggle tussen de seksen bestaan? Of krijgen we ooit begrip voor elkaar? De voorstelling is op zaterdag 4 februari om 19.30 uur te zien in de kleine zaal van De Meerse en is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar.

Op de dag van de voorstelling wordt er door Artquake een workshop georganiseerd in Duycker. Tijdens deze workshop zal de thematiek van de voorstelling verder worden uitgediept. De workshop start om 16:00 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop van de voorstelling wordt er in Duycker nog een ISH-party georganiseerd met de DJ’s van LAUW! Dan is het ook mogelijk om de dansers uit de voorstelling te ontmoeten. Het feest vindt plaats in de kleine zaal van Duycker. Kijk voor meer informatie en de kosten op www.artquake.nl.

Met: Oona De Cleyn, RiquelGilliad, BjorkGunnarsdóttir, Niels Xander van Kleef, Stijn van Kreuningen, Melanie van der Mee, Lotte Schouten, Tommy Srisangkhan, Annemiek Suijkerbuijk, RaquelTijsterman en ShirishVanwesemael.ISH wordt eind 1999 opgericht door Marco Gerris.Met een ongekende energie en drive brengt cross-over dansgezelschap ISHstreetskills en andere kunstvormen samen in unieke en dynamische voorstellingen. Naast de voorstellingen geeft ISH demo’s en workshops op festivals, scholen en bij bedrijven. ISH reist ook met educatietrajecten door binnen- en buitenland.

CJP over ‘BoyISH/GirlISH’: ,,Deze voorstelling draait om entertainment… ISH heeft een luchtige voorstelling neergezet die vermakelijk is voor iedereen die van modern theater houdt - in welke vorm dan ook’’.

De Meerse kleine zaal

Zaterdag 4 februari - 19.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie