Prima Paasweekeinde SCW

28 januari 2012 om 00:00 Sport

RIJSENHOUT - Na de gewonnen derby tegen VVC kon SCW de opmars op de ranglijst een passend vervolg geven door van EDO te winnen. Lex van der Horst stond enorm fel te coachen in het eerste kwart van de wedstrijd. "Ik zag hoeveel ruimte er voor ons lag en ik zag ook dat we daar veel te weinig mee deden. We hebben een heel jong team en ik vond dat ik ze moest helpen. Maar daar zit ook een risico aan, daar ben ik me van bewust." In ieder geval waren er af en toe ook verbale reacties op het felle coachen. Aan de andere kant geldt het gelijk van de winnende coach en Lex van der Horst won met SCW ook van EDO. In de 28e minuut scoorde Thimo den Edel in de rebound na een uitstekende kopbal van Rutger van Nes uit een corner. Drie minuten en een tweede kans voor Thimo den Edel later scoorde ook Marcel Hofman in de rebound 2-0. EDO kwam er een keer dreigend door, Jeroen Pathuis redde in de korte hoek. Ook uit vrije trappen zorgde EDO voor gevaar. In de 54e minuut vond Rutger van Nes Thimo den Edel in de diepte. In de lange hoek werd de invaller-doelman van EDO geklopt: 3-0. In de 72e minuut verlengde Thimo den Edel een vrije trap van Jim Biesheuvel tot bij Jeroen Alderden: 4-0. Dankzij een uitstekend Paasweekeinde klom SCW een aantal plaatsen op de ranglijst: het linker rijtje lonkt.