Basketbal: BV Hoofddorp in vierde periode naar verlies tegen Goba

29 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De heren van BV Hoofddorp speelden vrijdagavond 27 januari tegen Goba uit Gorinchem, waarbij de thuisclub na een gelijkopgaande strijd uiteindelijk met 59-72 verloor.

Ron Ribbelink: "Zowel Hoofddorp als Goba waren niet helemaal compleet, bij Hoofddorp ontbraken Bas Snijders en Laurens Bijl. De start was goed te noemen, om en om werd er in het begin gescoord, waarbij in de 9e minuut Hoofddorp een voorsprong nam van 7 punten. Een 0-7 run van Goba zorgde echter voor een gelijke stand aan het eind van deze periode: 17-17.

Dat zette zich in de 2e en 3e periode, beide met boxscores van 16-17, zo voort. Het verschil zat in het feit dat nu Hoofddorp telkens tegen een kleine achterstand aankeek. Met rustscores van 33-34 in de 2e periode en 49-51 in de 3e, was de wedstrijd nog helemaal open. De start in de 4e periode was echter desastreus te noemen, een 0-11 run zorgde voor een achterstand van 13 punten in de 6e minuut.

Dat kwam niet alleen door het verdedigen, in de aanval kwam Hoofddorp niet meer tot teamspel en kon het passend niet de juiste man vinden. Met andere woorden, de dribble werd teveel gehanteerd en Goba profiteerde daar handig van. Zonde van de wedstrijd, want Hoofddorp had voor de winst kunnen strijden, maar dan wel als team. Nu kwam er via een boxscore van 10-21 in de 4e periode een eindstand van 59-72 op het scorebord. Een teleurstellende nederlaag, hopelijk gaat het volgende week beter in en tegen Rotterdam om 21 uur."

Fotowerk: Jan van de Bilt.