Squash: Geen zesde proftitel voor Orla Noom

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het is squashster Orla Noom niet gelukt om voor de zesde keer te zegevieren op de Women's Squash Association (WSA) World Tour. In de finale van de Edinburgh Open 2012 moest de 26-jarige Hoofddorpse zondag 29 januari buigen voor Lauren Briggs, die in Schotland als eerste was geplaatst.

Tommy Berden: "De als tweede geplaatste Noom had in de openingsgame weinig in te brengen tegen de Engelse toernooifavoriete die op de mondiale ranglijst de 35e plaats inneemt. Vanaf het tweede bedrijf kwam de Nederlandse op stoom en werd het een echt duel. Op de cruciale momenten bleek Briggs echter net iets doortastender dan onze landgenote. Het werd dan ook 3-11, 9-11 en 8-11. Het duel duurde 32 minuten.

'Ze liet me in het begin niet in mijn spel komen', zei Noom na afloop. 'Vanaf de tweede game ging het beter, maar ik bewoog helaas niet zo goed als ik zou willen. En als je dan ook de belangrijke punten niet wint, dan houdt het op. Hopelijk kan ik volgend jaar bij mijn derde poging wel een keer winnen', aldus Noom, die in 2011 ook al de finale verloor in Edinburgh.

Voor Noom was het de twaalfde keer dat ze in de finale stond van een toernooi op de WSA World Tour. Hiervan won zij er tot nu toe vijf. De laatste zege van Orla Noom, de nummer 51 van de wereld, dateert van oktober 2009, toen ze de sterkste was in India."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie